FOTO Coşmar la handbal! România a fost umilită la Rio 2016 de Angola, care a avut o portăriţă de 98 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noapte de coşmar pentru handbalul românesc, care a trăit una dintre cele mai umilitoare partide din istoria acestui sport.

La finalul primei zile de la Jocurile Olimpice din 2016, în care lucrurile au mers prost pentru sportivii noştri, naţionala de handbal feminin a pus bomboana pe colivă şi a pierdut meciul cu Angola.

Iar după cum s-a jucat, scorul de 23-19 nu e un accident şi urmarea unei evoluţii deazamăgitoare în faţa singurei echipe de pe “Continentul Negru”. Cel mai bun om al României în meciul cu Angola a fost portarul Paula Ungureanu, ceea ce spune totul despre felul în care a evoluat naţionala noastră. Cristina Neagu a înscris de şapte ori, dar a irosit şi trei lovituri de la şapte metri. România a ratat incredibil, în special pe extreme şi a avut o apărare atât de fragilă încât angolezele au reuşit să puncteze şi cu două jucătoare în minus. Naţionala a avut de două ori superioritatea pe teren, 6 contra 4, dar angolezele au reuşit să păstreze diferenţa de patru goluri chiar şi în acele moment. 

Almeida, portăriţa de 98 de kilograme

De fapt, Angola ne-a condus de la bun început, având după câteva minute 3-0. România a egalat apoi la 3, la 4, la 5 şi la 6, după care africancele au trecut la conducere din nou şi nu ne-au mai dat nicio şansă, ţinându-ne la distanţă şi de cinci goluri. În poarta Angolei a strălucit Teresa Almeida, o jucătoare care anul trecut cântărea 123 de kilograme, iar acum a slăbit până la 98.

Cifrele dezastrului pentru fetele noastre au arătat aşa: 40% eficienţă, 5 goluri din 10 aruncări de pe linia de 6 metri, 2 goluri din 8 aruncări de pe extreme, 5 din 15 de la 9 metri. România a marcat primul gol din acţiune abia în minutul 12. Surprinzător, selecţionerul Tomas Ryde, recunoscut ca un antrenor care ştie să motiveze şi să redreseze situaţii delicate, a părut paralizat în timpul meciului, fiind lipsit de reacţie şi ezitând să ceară time-out atunci când era clar că trebuie schimbat ceva.

Din păcate, nu e pentru prima dată când România capotează lamentabil în faţa Angolei. În 2001, la Campionatul Mondial din Italia, echipa africană învingea România cu 28-27 şi o trimitea acasă. Era prima victorie a Angolei la un Campionat Mondial în faţa unei echipe din Europa! 

Aceasta este abia a patra victorie a Angolei la Jocurile Olimpice, în toate timpurile, România trecând pe lista ruşinii, lângă Marea Britanie (2012), Grecia (2008) şi Australia (2000). Mai trebuie menţionat şi faptul că Angola are un lot format numai din jucătoare care evoluează în campionatul intern, cele mai multe la Primeiro de Agosto, echipă susţinută de armata angoleză

Golurile României: Neagu 7, Chiper 5, Chintoan 2, Brădeanu, Bucescu, Ardean, Geiger, Manea 1

image

Cum explică suedezul Tomas Ryde înfrângerea ruşinoasă din meciul cu Angola

Tot ieri s-au jucat meciurile: Brazilia - Norvegia 31-28 şi Spania - Muntenegru 25-19
PROGRAMUL ROMÂNIEI

România - Brazilia   8 august, ora 22:40
România -Muntenegru  10 august, ora 17:30
România - Spania  12 august, ora 20:40
România - Norvegia  14 august, ora 22:40


În cealaltă grupă:

Suedia- Argentina 31-21, Rusia -Coreea de Sud 30-25, Franţa - Olanda 18-14

Primele patru clasate în cele două grupe se califică în "sferturi", fază în care meciurile vor fi eliminatorii şi se vor juca după sistemul: 1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A

 Vezi AICI programul românilor în a doua zi de concurs la Rio de Janeiro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite