CM 2014. Cosmin Contra, după eşecul ibericilor: "Nici Spania, nici tiki-taka n-au murit. În Brazilia a fost un accident"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra, antrenor la Getafe
Cosmin Contra, antrenor la Getafe

Cosmin Contra, singurul tehnician român care activează în Spania, a comentat pentru „Adevărul” parcursul ibericilor la Mondiale.

„Eu spun că a fost un accident, nu vă grăbiţi să spuneţi că Spania a murit. Aceşti jucători n-au mai avut motivaţie, plus că majoritatea dintre ei au avut sezoane grele în Europa. Nu-i uşor pentru nimeni să joace aici şi apoi să meargă la un Campionat Mondial, în Brazilia, unde e altă climă, unde e cald şi umiditate. Cât despre schimbul de generaţie, Spania îl face deja. La turneul final a avut opt jucători sub 26 de ani. Spania are multe titluri europene la juniori şi tineret, deci există o arie de selecţie uriaşă. Probabil vor fi câţiva jucători care nu vor continua, dar chiar şi David Villa a spus că dacă va fi vreodată nevoie de el va veni la naţională, indiferent de locul în care se va afla”, a spus Contra pentru „Adevărul”.

Impresionat doar de Franţa

VIDEO Reportaj de pe Copacabana: "Aveţi grijă la telefoanele mobile"

 Antrenorul lui Getafe nu crede nici că tiki-taka e un capitol terminat în istoria fotbalului. „Posesia îţi dă control asupra jocului. Probleme sunt dacă nu îţi creezi ocazii din posesie, dar nimeni nu poate juca numai pe contraatac”, a mai spus Contra. El crede că până acum Franţa este echipa care a impresionat cel mai mult. „Mi s-a părut că formează cel mai solid grup. În rest, nu m-a dat nimeni pe spate. Brazilia a bătut Camerunul cu 4-1, dar africanii erau deja în vacanţă”, a încheiat „Guriţă”. 

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite