Ciprian Bălănescu, campion naţional de cross triatlon, pentru al patrulea an consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Bălănescu
Ciprian Bălănescu

Campionatul Naţional de Cross Triatlon, desfăşurat zilele trecute în premieră la Târgu Mureş în cadrul XTERRA, cel mai important circuit internaţional de Cross Triatlon, a fost câştigat de Ciprian Bălănescu.

Bălănescu, atlet sponsorizat Herbalife Nutrition, este multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon olimpic. Din 2014, Herbalife Nutrition îl susţine pe Ciprian în activitatea sa sportivă, oferindu-i un program de nutriţie de înaltă performanţă, creat special pentru nevoile unui triatlonist profesionist.

“Am reuşit să câştig pentru al patrulea an consecutiv această competiţie, însă titlul de anul acesta este unul special pentru că l-am câştigat în noua mea calitate, aceea de tătic. Urmează o perioadă de relaxare, apoi voi fi prezent la Tulcea, pe 24 august, la Campionatul Naţional de triatlon pe distanţă olimpică - 1,5 km înot , 40 km bicicletă, 10 km alergare. Până acum, în această disciplină olimpică am obţinut 13 titluri de campion naţional şi, sper să fie cu noroc, să îl câştig şi pe cel de anul acesta,” a declarat Ciprian Bălănescu, atlet sponsorizat Herbalife Nutrition.

Campionatul Naţional de Cross Triatlon de la Târgu Mureş s-a desfăşurat pe distanţe de 1,5 km înot, 30 km bicicletă, cu o diferenţă de nivel de 300 de metri şi 10 km alergare, cu o diferenţă de nivel de 400 de metri.

Proba de înot, desfăşurată în râul Mureş, a fost o mare provocare pentru Ciprian, însă a reuşit să iasă din apă printre primii sportivi. Traseul de bicicletă a fost parcurs pe platoul Corneşti şi a  fost unul tehnic, cu multe urcări şi coborâri scurte, viteza atinsă fiind şi de peste 50 km pe oră pe un teren denivelat cu multe rădăcini şi pietre. Proba de alergare s-a desfăşurat tot pe platoul Corneşti, în apropierea grădinii zoologice, şi aici sportivii având parte de multe urcări şi coborări agresive. 

Următorul obiectiv sportiv major al lui Ciprian pentru anul acesta este participarea la Campionatul European de Duatlon, care va avea loc în Spania, la Ibiza, în data de  13 octombrie.

La nivel mondial Herbalife Nutrition sponsorizează peste 190 de sportivi şi echipe, Cristiano Ronaldo şi echipa LA Galaxy fiind doar câţiva dintre aceştia. În România, Herbalife Nutrition este sponsorul oficial în nutriţie pentru Anca Bucur, de cinci ori câştigătoare a titlului de  Miss Fitness Universe, Lotul Olimpic de Canotaj şi, nu în ultimul rând, echipa de fotbal FC Viitorul antrenată de Gheorghe Hagi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite