Cinci jucătoare îşi dispută locul 1 WTA la Roland Garros. Simona Halep nu este printre ele şi poate ieşi din top 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Lupta pentru şefia clasamentului mondial feminin va fi la fel de captivantă şi pe parcursul celui de al doilea turenu de Mare Slam al anului.

Patru sportive au şanse să o detroneze pe Naomi Osaka la Paris din poziţia de cea mai bună jucătoare a lumii, dar Simona Halep nu este printre ele. Motivul este generat de faptul că Simona Halep este deţinătoarea trofeului şi are de apărat 2.000 de puncte. Astfel, chiar dacă va reedita triumful de anul trecut, românca nu va putea să îşi adauge niciun punct la cele pe care le are acumulate până acum.

În schimb, şanse matematice la pozitia de lider, ocupată acum de Naomi Osaka, au Karolina Pliskova, Kiki Bertens, Angelique Kerber şi Petra Kvitova.

Cum arată calculele pentru locul 1

Naomi Osaka îşi păstrează 100% supremaţia dacă va juca finala la Paris. 

Karolina Pliskova, locul 2 WTA, are nevoie să joace finala şi ca Naomi Osaka sa fie eliminată îniante de sferturi.

Kiki Bertens, locul 4 WTA, trebuie sa ajunga in finală şi Naomi Osaka să fie eliminată înainte de optimile de finala. Dacă japoneza ajunge în optimi sau în sferturii, Bertens trebuie să câştige turneul

Angelique Kerber, locul 5 WTA, trebuie să câştige Roland Garros-ul şi Naomi Osaka să fie eliminată înaintea sferturilor de finala.

Petra Kvitova, locul 6 WTA, trebuie să câştige la Roland Garros şi Osaka sa nu ajungă în semifinale.

Simona Halep este abia pe locul 8 în clasamentul virtual

Românca va rămâne la startul turneului cu doar 3.533 de puncte şi va fi în clasamentul virtual abia pe locul 8. Dacă Simona va fi eliminată în primele 2-3 tururi, fostul număr 1 WTA are şanse considerabile să iasp din top 10

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite