Ce n-a văzut Parisul! Andreea Mitu a câştigat la Roland Garros mai mult decât o făcuse în toată cariera ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Mitu
Andreea Mitu

România a plâns după Simona Halep, pentru că aceasta a fost eliminată în turul al doilea la Roland Garros, dar a descoperit-o pe Andreea Mitu.

Intrată în concurs de pe locul 100 WTA, Andreea a ajuns până în optimi, după ce a trecut de italianca Francesca Schiavone, scor 7-5, 6-4 şi are o şansă mare să nu se oprească nici aici. Ea va juca azi contra belgiencei Alison van Uytvank (nr. 88 WTA), şi cu o victorie intră în premieră în Top 50 mondial!
De asemenea, se poate umple de bani, calificarea în sferturile de finală asigurându-i un cec de 250.000 de euro, adică mai mult decât a câştigat în întreaga carieră. Indiferent de rezultatul meciului de azi, din optimi, Andreea şi-a asigurat 145.000 de euro şi ocuparea locului 67 în clasamentul mondial ce va fi dat publicităţii săptămâna viitoare. Ar fi cea mai bună clasare din cariera ei şi o confirmare a sezonului foarte bun pe care îl are sportiva de 24 de ani. Dacă trece şi de Alison van Uytvank, Andreea Mitu va juca în sferturi cu învingătoarea meciului Timea Bacszinski (nr. 23 WTA) – Petra Kvitova (nr. 4 WTA), ultima fiind cea care a eliminat-o pe Irina Begu.
„Este o nebunie ce mi se întîmplă. Este pentru prima dată când ajung pe tabloul princpal al unui turneu de Grand Slem şi sunt deja în a doua săptămână”, a declarat Andreea Mitu la Paris. Ea a reuşit să-l impresioneze până şi pe Ilie Năstase, cel care înaintea meciului de FED Cup, din aprilie, contra Canadei, spusese că n-a auzit de Andreea Mitu, care care trebuia să o înlocuiască pe Simona Halep. Prezent, la un eveniment în Bucureşti, Năstase a afirmat că va merge la Paris să o susţină pe Andreea. „Nu am văzut-o pe fetiţă, dar sper să o ţină tot aşa”, a spus fostul mare campion. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, crede că Andreea poate ajunge între primele 20 de jucătoare ale lumii:"Ca să vedeţi cum se scrie istoria unei campioane. Ea a fost introdusă în meciul cu Canada, din Fed Cup, din cauza accidentării lui Begu. Poate că altfel nu avea şansa să facă marele meci cu Bouchard, victorie care a însemnat calificarea României în Grupa Mondială. Acum, reuşeşte să facă meciuri extraordinare.Am încredere, pentru că acum are şi antrenor şi foarte buni sfătuitori, ca va fi o sportivă care va ajunge în primele 20, pentru că potenţialul este extraordinar. Cu siguranţă va fi una dintre jucătoarele de prestigiu pentru România"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite