„Ce se întâmplă în tenisul feminin e o nebunie!“ Serena Williams, singurul punct fix într-o mare de surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afirmaţia îi aparţine Garbinei Muguruza şi se referă la rezultatele-surpriză din circuitul WTA, una dintre protagonistele negative fiind Simona Halep.

Tenisul feminin “se caută”, cum ar spune un reputat analist TV, sau mai bine zis îşi caută lideri. În afara Serenei Williams, care nu poate fi dezlipită de prima poziţie, tot ceea ce se întâmplă în spatele ei e o nebunie, cum zicea Muguruza. Elocvente sunt clasamentele WTA de la începutul anului, respectiv cel de acum. Ierarhiile reflectă întocmai fluctuaţiile de formă şi de rezultate şi, exceptând-o pe Serena, cu toate au urcat sau au coborît în topul respectiv.
Din păcate, cu cel mai drastic regres se confruntă chiar Simona Halep. Ea e pe locul patru acum, dar de luni va fi întrecută şi de Muguruza, iar la turneele de la Indian Wells şi Miami are de apărat 1.350 de puncte. Halep a “dispărut” rapid de pe tablourile de la Dubai şi Doha, motiv pentru americani să ia puţin peste picior o declaraţie a Simonei. Ea a spus chiar la Doha că perioada de dominaţie a Serenei e pe cale să apună, de vreme ce jucătoare ca Pennetta sau Kerber au bătut-o în ultimele două finale de Grand Slam: ”Acum, toată lumea speră că poate să o învingă şi să câştige un Grand Slam, şi eu sper. E nevoie de timp şi de încredere”.
Pusă în lumina ultimelor rezultate, declaraţia Simonei pare uşor ridicolă. Pentru că Serena nu se deranjează cu turneele mai mici şi vede la distanţă cum în urma ei tenismenele sunt incapabile să fie atât de constantă cum a fost ea în ultimii trei ani, de când a preluat fotoliul de lider.
La Dubai, primele opt favorite au fost eliminate înaintea sferturilor de finală, ceea ce nu s-a mai întâmplat vreodată în WTA. Iar la Doha, alte nume grele, ca Halep, Kitova, Kerber, Wozniacki sau Bouchard, au fost trimise acasă de cvasianonimele Elena Vesnina, Jelena Ostapenko sau Saisai Zhang.
Motivele pentru care se produc oscialţiile amintite diferă, de la probleme medicale nerezolvate în timp util, la instabilitatea emoţională a fetelor, mult mai fragile psihic în comparaţie cu băieţii. În plus, majoritatea jucătoarelor din Top 10 WTA caută să se înscrie la turneele Mandatory sau Premier 5, cum e cel de la Doha, pentru a pune mâna pe bonusul consistent oferit de WTA la sfârşitul anului, chiar dacă asta înseamnă să sară peste o perioadă de odihnă necesară. 

“Simona nu are experienţă”
O altă posibilă explicaţie pentru ce se întâmplă cu Simona este lipsa de experienţă, crede Courtney Nguyen, una dintre cele mai apreciate jurnaliste de tenis, care acum face parte din echipa WTA. “Are doar 24 de ani! Ea este foarte tânară! Iar aici experienţa contează. Când nu ai experienţă îţi este greu să ieşi din acest momente. Simona a fost pusă sub o presiune uriaşă. I s-a spus că este urmaşa Serenei, că va câştiga un turneu de Grand Slam. Dar nu trebuie să uitaţi ce vârstă are. Lumea o consideră deja bătrână pe Halep, o bagă în acelaşi grup cu jucătoarele experimentate. Dar este o greşeală. Lumea uită ca Simona este o jucătoare tânără, care trebuie inclusă în acelaşi grup cu Muguruza sau Bencici"
 

Topul WTA la începutul anului

1.Serena Williams
2. Simona Halep
3. Garbine Muguruza
4. Maria Şarapova
5. Agnieszka Radwanska
6. Petra Kvitova
7. Venus Williams
8. Flavia Pennetta
9. Lucie Safarova
10. Angelique Kerber


Topul WTA acum
1.Serena Williams
2.Angelique Kerber
3. Agnieszka Radwanska
4. Simona Halep
5. Garbine Muguruza
6. Maria Şarapova
7. Belinda Bencici
8. Petra Kvitova
9. Flavia Pennetta
10. Roberta Vinci

Simona Halep e apărată de aromâni."Suntem căpoşi, dar ne ţinem de cuvânt"


Nu mai vedea bine. Motivul bizar pentru care Novak Djokovici a ieşit din turneul de la Dubai

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite