Ce au făcut românii în Europa: weekend trist pentru Rednic şi Maxim. Chiricheş a revenit pe teren. Nica, titular în Serie A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ prezintă rezultatele obţinute de români în campionatele din Belgia, Germania, Italia, Anglia, Ucraina şi Rusia.

*După ce a ratat la un punct accederea în play-off-ul pentru titlu în Belgia, Gent, echipa lui Mircea Rednic, a debutat cu stângul în play-off-ul pentru un loc de Liga Europa. Elevii românului au pierdut, acasă, scor 0-1, cu Oostende. Gent participă într-un mini-campionat de şase etape. La final, dacă se va clasa pe locul 1, Gent va disputa un baraj pentru un loc de Liga Europa cu a patra clasată din play-off-ul pentru titlu.

*În Germania, Maxim şi Stuttgart au mai făcut un pas spre retrogradare. „Şvabii“ au condus cu 2-0, acasă, cu Dortmund. Maxim a fost introdus pe teren în minutul 60, la scorul de 2-1, însă partida s-a încheiat 3-2 pentru oaspeţi. Cu şase etape înainte de terminarea campionatului, Stuttgart e pe penultimul loc, care duce în 2.Bundesliga.

*După ce a jucat cinci minute, etapa trecută, în victoria cu Livorno (2-0), sâmbătă, Constantin Nica (21 de ani) a fost titular şi integralist la Atalanta, care s-a impus, din nou, 2-0, la Bologna. A fost cel de al cincilea succes la rând pentru Nica şi colegii săi, care au ajuns pe locul 7 în Serie A cu 46 de puncte, la două puncte de poziţia a 5-a, ultima care duce în Liga Europa.  

*La 58 de zile după ultima sa apariţie pentru Tottenham, în eşecul cu Manchester City, scor 1-5, Vlad Chiricheş s-a refăcut complet şi a putut juca, din nou, pentru londonezi. Românul a fost titular şi integralist, vineri seară, în meciul formaţiilor secunde, Tottenham – Arsenal, 2-0. „A fost o perioadă grea, dar acum mă simt bine, sunt gata să revin la prima echipă“, a spus Chiricheş pentru site-ul oficial al lui Tottenham.

*Volyn Luţk merge excelent în prima ligă din Ucraina, în 2014. Echipa românilor Eric Bicfalvi şi Florentin Matei are două victorii şi un egal în trei meciuri de la reluarea campionatului. Sâmbătă, Volyn s-a impus pe terenul celor de la Metalist Harkov, scor 3-1. Bicfalvi, titular şi integralist, a marcat golul de 2-1 (55), iar Matei a intrat pe teren în minutul 65.Volyn ocupă poziţia a 8-a cu 27 de puncte.

*Dinamo Moscova a învins cu 3-1, în deplasare, Tom Tomsk. Astfel, echipa pregătită de Dan Petrescu a urcat pe locul 3, la cinci puncte de liderul Lokomotiv. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite