Câştigător surpriză în etapa de viteză în coastă de la Cheile Grădiştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol la Campionatul National
Spectacol la Campionatul National

Bucureşteanul Emil Nestor a reuşit prima sa victorie mare în cariera de pilot după ce, ieri, la Cheile Grădiştei, a fost cel mai rapid la capătul celor două manşe de concurs din etapa a doua a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop.

La trei ani de la debutul său în campionat, Nestor, care pilotează un prototip Norma M20 FC, a urcat, în premieră, pe prima treaptă a podiumului la Open, care reuneşte toţi piloţii din campionat.

La finalul celor două urcări, acesta a fost cronometrat cu 03:37,125, depăşindu-l cu doar câteva miimi pe legendarul Lucien Hora, care a pilotat un monopost Lola. Podimul a fost completat de Costi Stratnic, pe Dacia STTC.

Pentru Nestor, de profesie IT-ist, nu a fost doar o victorie uriaşă, ci şi un record stabilit. Acesta a ajuns la linia de finiş a traseului de 3,35 de kilometri în 1:46,514.În total, 83 de piloţi au luat startul în runda organizată, în premieră, în staţiunea montană Cheile Grădiştei, unde au fost prezenţi aproximativ 5.000 de spectatori.

Începând din acest an, federaţia de automobilism (FRAS) a reglementat campionatul de viteză în coastă conform normelor FIA, astfel că acesta a fost împărţit în două, o divizie dedicată maşinilor de competiţie (Categoria II), iar cealaltă a maşinilor de producţie (Categoria II).

Astfel, podiumul de la Cheile Grădiştei la maşini de competiţie este acelaşi ca la Open, în timp ce Top 3 la maşini de producţie este următorul: 1. Mihai Leu 2. Costel Căşuneanu 3. George Creţu.
După două etape, Lucien Hora conduce în clasamentul Categoriei II cu 43 de puncte, urmat de Emil Nestor cu 40, în timp ce la Categoria I, Mihai Leu are maximum de puncte, 50, fiind urmat de Eduard Cozma, cu 27 de puncte.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop va avea loc în perioada 8-9 iunie la Poiana Braşov.

auto
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite