Cadou în avans pentru Simona: Irina a spus stop-joc. Ce urmează pentru Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Getty Images
Simona Halep FOTO Getty Images

Abandonul Irinei Begu în setul al doilea al partidei cu Simona Halep a stopat prematur disputa de la Wuhan, din turul al doilea.

Simona Halep a trecut de Irina Begu în turul al doilea de la Wuhan Open, meciul fiind oprit la scorul de 6-3, 2-0, 15-0 în favoarea tenismenei din Constanţa. În optimi, Simona va juca miercuri cu Vinci sau cu Şvedova.
Duelul celor mai bune jucătoare din tenisul românesc venea într-un context tensionat, cu o serie de declaraţii belicoase care au marcat precedenta întâlnire. De data aceasta n-a fost vorba de niciun reproş între Simona şi Irina, însă nici de prea mult tenis, o accidentare a lui Begu aducând partida la finiş după doar 67 de minute.
Meciul începuse cu un break al lui Begu, la capătul unui joc disputat, cu patru egalităţi. Apoi, Simona s-a descătuşat, a impus ritmul, s-a desprins la 4-1 şi a dus meciul într-un moment în care Irina a cerut sfaturile antrenorului Artemon Apostu. Begu a mai domolit tempoul lui Halep, a avut minge de break la 4-2 şi a salvat trei mingi de set la 5-3, însă n-a putut împiedica încheierea primei runde în favoarea Simonei.
Irina a cerut apoi un timeout medical, a revenit de la vestiare după 12 minute, şi a înercat să continue jocul. A cedat după două gameuri şi un punct, chinuită de dureri de spate. Begu a ridicat mâna în semn de abandon, a urmat un salut ca între două jucătoare care „nu sunt prietene”, cum spunea Halep, şi totul s-a încheiat.

Revedere cu Victor Ioniţă?
În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre italianca Roberta Vinci, locul 15 WTA, şi Iaroslava Şvedova din Kazahstan, locul 41 WTA.Halep conduce cu 4-2 întâlnirile cu Vinci, ultima având loc în 2014, în finala turneului de la Bucureşti, când românca a câştigat cu 6-1, 6-3. Şvedova are o victorie în faţa Simonei Halep, în singura lor partidă, disputată în 2012 la Jocurile Olimpice de la Londra, scor 6-4, 6-2, în turul unu. Şvedova este acum antrenată de Victor Ioniţă, fostul antrenor al Simonei. Apoi, pe traseul lui Halep ar mai fi Madison Keys, în sferturi, şi Angelique Kerber, în semifinale, dintre tenismenele cel mai bine cotate.
Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 26.900 de dolari şi 105 puncte, iar eliminarea în manşa a doua la simplu cu 13.790 de dolari şi cu 60 de puncte. Pentru a fi sigură că va rămâne pe locul 5 WTA, în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, jucătoarea din Constanţa trebuie să ajungă în finală la Wuhan, dar îşi poate menţine poziţia şi cu o prezenţă în sferturile de finală, dacă Pliskova nu câştigă turneul.

25 de ani va împlini marţi Simona Halep. Va juca la dublu, alături de Jelena Ostapenko, în meciul cu Safarova - Sands

Sală uriaşă, spectatori puţini
Turneul de la Wuhan este de categoria Premier 5 şi oferă premii de 2,5 milioane de dolari. Meciurile cele mai atractive se joacă pe Central Court (Terenul Central), o arenă de 15.000 de locuri care a fost ocupată într-un procent mic la partidele de ieri.


   

begu foto getty images

5-0 pentru Simona

Simona Halep şi Irina Begu s-au mai întâlnit de cinci ori până acum, şi de fiecare dată s-a impus jucătoarea din Constanţa. Un episod tensionat între cele două a avut loc la Madrid, în urmă cu câteva luni, când Simona a acuzat-o pe Irina că primeşte indicaţii de la stafful tehnic între puncte.  „Eu n-am mai văzut aşa ceva în tenis”, s-a plâns Simona, care a menţionat că i-a făcut adversarei un set cadou de Paşte. Begu a spus că a muncit pentru setul respectiv şi că are şi ea motive de nemulţumire, dar nu vrea să amplifice scandalul.
Precedentele întâlniri
Bucureşti 2007 Halep – Begu 6-3, 6-4
Bucureşti 2008 Halep – Begu 7-5, 6-2
Hobart 2012  Halep – Begu 6-4, 6-2
Madrid 2016 Halep – Begu 6-3, 0-6, 6-1
Wuhan 2016  Halep – Begu 6-3, 2-0 (abandon)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite