Bucureşti, nu Budapesta! Un oficial sportiv a irosit 1.000 de lire sterline pentru că a greşit destinaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul a aterizat la Budapesta
Avionul a aterizat la Budapesta

Nu de puţine ori s-a auzit la concerte organizate în Bucureşti, "Bună seara, Budapesta!". Încurcarea denumirii celor două capitale a fost dusă însă la un nou nivel.

Guvernul din Insula Jersey, posesiune britanică din Canalul Mânecii, a decis punerea în aplicare a unor noi reguli cu privire la rezervările de călătorie, după ce un oficial care ar fi trebuit să fie prezent la Bucureşti la Cupa Mondială de dans s-a deplasat din greşeală la Budapesta, notează Mediafax.

Potrivit bbc.com, Steve Pallett şi-a dat seama că destinaţia sa este greşită cu puţin timp înainte de aterizarea avionului la Budapesta. Pallett era invitat la competiţia desfăşurată la Bucureşti în perioada 28 iunie - 4 iulie pentru a reprezenta Insula Jersey, care va găzdui ediţia viitoare a concursului, în 2016. Oficialul urma să ţină un discurs şi să accepte steagul ce simbolizează predarea ştafetei. Eroarea funcţionarului care a făcut rezervarea pentru Pallett i-a costat pe contribuabilii din Jersey cel puţin 1.000 de lire sterline.

Bbc.com notează că greşeala a fost cauzată de faptul că persoana care a făcut rezervarea nu a văzut şi o copie a invitaţiei la competiţie. Destinaţia corectă era scrisă pe invitaţie şi pe alte documente, dar nu a fost văzută de funcţionarul Ministerului Educaţiei, Sportului şi Culturii din Jersey care s-a ocupat de rezervări.

Pallett şi-a cerut scuze pentru greşeala făcută, calificată de el drept una "de şcolar" şi pentru că a irosit banii contribuabililor.

De acum înainte, un funcţionar care face o rezervare va trebui să primească instrucţiuni în scris şi să vadă o copie a unei astfel de invitaţii înainte de a acţiona. Detaliile documentelor vor fi păstrate alături de formularul de deplasare completat pentru fiecare călătorie.

Citeşte şi: opt cupluri celebre din tenis

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite