Două românce au participat la maratonul sângeros din Boston: Diţă-Tomescu şi Olaru au scăpat miraculos. „Am fost la 200 de metri de locul exploziei. Îmi tremură picioarele de teamă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Diţă-Tomescu
Constantina Diţă-Tomescu

America e în stare de şoc, după atacurile teroriste care au avut loc, în urma cu câteva ore. Două sportive din România au avut norocul de a „dribla“ cele două explozii.

UPDATE 00.16 - Nuţa Olaru a vorbit pentru gsp.ro despre evenimentele din Boston.

„Sunt bine, eu terminasem cursa de două ore cînd au avut loc exploziile. Stau la un hotel de unde văd linia de sosire. Ieşisem din hotel să văd cum alţi concurenţi ajung la finiş, moment în care s-a produs prima explozie. Eram la 200 de metri de locul respectiv. 

Toată lumea a început să fugă disperată ca să se salveze. Eu m-am refugiat în hotel împreună cu managerul meu. Acum este închis, nu mai poate ieşi sau intra nimeni fără un control riguros. Îmi tremură picioarele de teamă, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că sîntem bine“, a declarat Olaru.

Constantina Diţă-Tomescu şi Nuţa Olaru au participat şi ele la maratonul din Boston. Cele două explozii au avut loc la aproximativ o oră, după ce câştigătorul maratonului trecuse linia de sosire. Diţă-Tomescu şi Olaru terminaseră şi ele cursa, atunci când bombele au explodat. Potrivit gsp.ro, cele două românce sunt acum la hotel şi în afara oricărui pericol.

Olaru a alergat şi la Chicago

Nuţa Olaru (43 de ani) s-a născut la Oradea şi a concurat la mai multe maratoane, începând din 1997. Ea a mai alergat în Statele Unite ale Americii, la Chiacago, în octombrie 2004, atunci când a obţinut şi cea mai bună performanţă din cariera sa, trecând linia de sosire după două ore, 24 de minute şi 33 de secunde.

Diţă-Tomescu, campioană olimpică

Cealaltă atletă care a participat la maratonul de la Boston, Constantina Diţă-Tomescu (43 de ani), e şi ea la a doua cursă la care participă în Statele Unite. La fel ca şi Olaru, ea a concurat, în 2004, la maratonul din Chicago. 

Constantina Diţă-Tomescu a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice din Beijing, în 2008. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite