Blatter începe să vorbească: "Mondialul din Qatar 2022 trebuia să fie în SUA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sepp Blatter, preşedintele suspendat al FIFA, a început să toarne tot autorităţilor de frică să nu fie arestat pentru corupţie în fotbal.

Presa a atras atenţia ani de-a rândul că la vârful FIFA se iau o serie de decizii nu doar imorale, ci şi ilegale. Cele mai grave se referă la atribuirea următoarelor două Campionate Mondiale altor ţări decât celor care meritau. Victime au fost Anglia şi SUA, iar beneficiare, Rusia şi Qatar.
Totul este confirmat şi dezvăluit chiar de Sepp Blatter, şeful din ultimii 17 ani ai forului care guvernează fotbalul la nivel planetar. Acesta recunoaşte că Mondialul din 2018 trebuia să fie organizat de Anglia, nu de Rusia, şi că cel din 2022 urma să fie atribuit Statelor Unite, nu Qatarului, dar că o intervenţie politică la cel mai înalt nivel, combinată mai mult ca sigur şi cu multe milioane de euro drept mită, a schimbat totul. „În ceea ce priveşte turneul final de peste trei ani, cu toţii am decis în 2010, înainte de vot, că trebuie să meargă în Rusia, iar următorul în SUA. Aşa aveam Cupă Mondială în cele mai tari ţări din lume. Lucrurile au luat o turnură greşită când fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, ne-a chemat la o întâlnire cu prinţul moştenitor din Qatar, actualul conducător al ţării, şi ne-a spus că ar fi mai bine ca în 2022 să avem Mondial în această ţară arabă. Domnul Platini, preşedintele UEFA, ne-a sugerat şi el la fel. Apoi, patru ţări europene şi-au redirecţionat votul dinspre SUA spre Qatar, şi a rămas Qatar”, a dezvăluit Blatter. Englezii au luat foc când au auzit că ei pierduseră în faţa Rusiei încă dinainte de vot şi au cerut înapoi de la FIFA cele 30 de milioane de euro cât au investit în promovare. Cel mai probabil, asta nu se va întâmpla niciodată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite