Baresi, uluit şi el de decăderea fotbalului românesc: cum a comentat faptul că nu mai avem nicio echipă în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Franco Baresi (centru) a promovat albumul „Panini“ dedicat Ligii I
Franco Baresi (centru) a promovat albumul „Panini“ dedicat Ligii I

Fostul mare fundaş al celor de la AC Milan a mai urmărit Liga I datorită relaţiei de prietenie pe care o are cu Nicolo Napoli, antrenor la CSMS Iaşi.

Fotbalul românesc la nivel de cluburi a bifat o premieră ruşinoasă despre care „Adevărul“ a scris aici.

Acesta situaţie l-a surprins neplăcut şi pe Franco Baresi, o legendă vie a fotbalului mondial. Ajuns la 55 de ani, acesta a comentat pentru gsp.ro, faptul că formaţiile din Liga I au încheiat deja socotelile cu competiţiile europene intercluburi în acest sezon.

Ce a spus?

„Nu sunt eu în măsură să spun de ce s-a ajuns aici, dar faptul că România n-are nicio echipă în grupe trebuie să fie un semnal de alarmă. Acest moment trebuie să însemne o stimulare, să se înveţe din greşeli şi pe viitor fotbalul românesc să ajungă, din nou, sus. Cel mai important e să se pună accentul pe tineret. Tinerii trebuie scoşi la joc, trebuie să primească încredere să joace, pentru că ei sunt viitorul“, a spus Baresi.

El a explicat că urmăreşte Liga I datorită faptului că, de-a lungul anilor, mulţi italieni au activat în această competiţie.

„Ştiu că sunt mulţi antrenori italieni care antrenează sau care au antrenat aici, în România. Nicolo Napoli e acum la Iaşi şi mă bucur că are rezultate foarte bune. Experienţa lor acumulată în fotbalul italian e benefică pentru echipele pe care le antrenează. Sunt antrenori serioşi, muncitori, sunt devotaţi şi rezultatele se văd. Cu Nicolo Napoli m-am revăzut după foarte mulţi ani, a fost o întîlnire plăcută. L-am vizitat şi i-am urat mult succes. Sper să aibă rezultate bune în continuare la Iaşi“, a adăugat fostul jucător al celor de la AC Milan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite