VIDEO Barcelona şi „glonţul“ Bilbao. Conduşi cu 1-0, catalanii au întors rezultatul în două minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Barcelona a învins-o pe Athletic Bilbao, scor 2-1, în etapa a 34-a, dar catalanii au trecut prin mari emoţii. Reuşita decisivă a lui Messi, din lovitură liberă, păstrează echipa catalană în lupta pentru titlu. Totuşi, lider e Atletico Madrid, patru puncte în plus.

După trei eşecuri consecutive, o situaţie cu care Barcelona nu s-a mai întâlnit de 10 ani, pe catalani nu-i aştepta deloc o misiune uşoară. 

Mai ales că Atletico pusese presiune deja, cu victoria de vineri, 2-0 cu Elche, iar pe „Camp Nou“ nu venea vreo codaşă, ci Athletic Bilbao, ocupanta locului 4. 

În plus, la absenţele din defensivă, deja clasice, Puyol, Pique şi Valdes, s-a adăugat şi accidentarea lui Neymar, în avanposturi. 

Prima ocazie mare le-a aparţinut oaspeţilor, Aduriz (29) reuşind şi cea mai spectaculoasă fază a meciului. Atacantul bascilor a reluat din „foarfecă“, balonul a lovit bara, apoi Pinto a parat reluarea din apropiere a lui Susaeta. 

  Foarfeca superbă a lui Aduriz

A fost un semnal de alarmă nerecepţionat însă de catalani. Pentru că acelaşi Aduriz a deschis scorul în startul părţii secunde (50), după o eroare mare a lui Bartra. Batistele albe, un mesaj prin care fanii cer demisia în Spania, au apărut imediat pe „Camp Nou", dar jucătorii Barcelonei au găsit reacţia pozitivă. 

Mai întâi Pedro (72) a reluat din 5 metri, după o pătrundere a lui Dani Alves, pe dreapta, apoi a ieşit la rampă Leo Messi. Faultat în apropierea careului lui Bilbao, Messi (74) a executat în forţă lovitura liberă, pe jos, şi l-a învins pe Iraizoz. 

Vezi aici rezumatul partidei FC Barcelona - Atheltic Bilbao 2-1

Scor final 2-1 pentru Barcelona, care îşi regăseşte echilibrul după o perioadă mai puţin fastă şi speră în continuare la titlu, ultimul obiectiv pe care-l mai poate obţine în acest final de sezon. 

Cu patru etape înainte de final, Barcelona este pe locul secund, cu 81 de puncte, patru mai puţin decât liderul Atletico şi două peste Real, dar „galacticii“ au un meci în minus (cel cu Valladolid, din această etapă, amânat pentru 7 mai, pentru ca Real să poată pregăti mai bine semifinala cu Bayern, de marţi). 

Vezi şi

VIDEO Real a câştigat Cupa Regelui, după 2-1 cu Barcelona. Golul victoriei? Cursă Bale, de la jumătatea terenului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite