Avertismentul lui Neagu: cea mai bună handbalistă a lumii a explicat de ce are nevoie România pentru o nouă medalie mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

România rămâne singura naţională din lume care n-a ratat nicio ediţie a Campionatului Mondial. Calificarea cu numărul 23 a venit, marţi seara, după returul barajului cu Austria, la Stockerau.

Într-o sală mică, de doar 400 de locuri – România a avut o galerie formată din vreo 200 de suporteri – şi sufocant de caldă, meciul a început de la scorul 34-29 pentru trupa pregătită de Ambros Martin. 

Totuşi, înfrângerea la cinci goluri diferenţă de la Oradea nu le-a descurajat pe austriece. Chiar dacă selecţionerul lor, Herbert Muller, a spus după eşecul din tur că echipa sa n-are nicio şansă de calificare, elevele sale le-au chinuit serios pe Neagu şi compania.

România a condus cu 4-2 după 10 minute, dar gazdele au întors scorul până la pauză: 13-11. Gluma s-a cam îngroşat la reluare, atunci când Austria s-a distanţat la trei goluri în două rânduri: 14-11 în minutul 31 şi 15-12 după 33 de minute! Gazdele au continuat să conducă până în minutul 39, atunci când au avut 19-17, însă de aici încolo Neagu şi-a intrat în rol, a tras echipa după el şi a făcut diferenţa.

Între minutele 39 şi 45, România a punctat de cinci ori, fără să primească gol, şi s-a dus la 22-19. Austria a avut o ultimă izbucnire, s-a apropiat la 23-21 (min.48), dar apoi s-a stins de tot. Tricolorele au dat şapte goluri la rând, iar în minutul 54 tabela arăta 30-21. Calificarea era jucată, iar returul s-a încheiat cu victoria categorică a româncelor: 33-24.

Pentru trupa pregătită de Ambros Martin au înscris: Neagu 6, Elisei Ardean 5, Udriştoiu 5, Perianu 4, Pintea 3, Tomescu 3, Ilie 2, Dincă 1, Drăguţ 1, Laslo 1, Pricopi 1, Zamfirescu 1.

„Ştiam că întoarcem rezultatul“

La finalul partidei, Cristina Neagu a făcut o analiză a returului la TVR 2. „N-a fost un meci uşor, însă victoria finală e concludentă. Cred că şi o diferenţă mai mare era reală între România şi Austria. Cum am început să ne apărăm a mers mult mai bine, am mers pe contraatac, iar golurile Austriei, unele norocoase, au început să scârţâie. Avem jucătoare mai bune decât Austria, suntem echipa mai galonată. Ştiam că o să ne calificăm“, a declarat handbalista legitimată la CSM Bucureşti.

Ea s-a referit şi la Mondialul din 2017, acolo unde tricolorele vor ataca, din nou, podiumul, după bronzul cucerit în Danemarca în 2015.

„Aceste meciuri cu Austria au fost foarte bune pentru pregătirea meciurilor adevărate de la Mondiale şi pentru fetele tinere care au venit prima dată. Au văzut că e un alt nivel la naţională, au avut trac. La pauză, le-am spus că nu contează rezultatul de pe tabelă, ci să jucăm, şi nu pentru că ne conduce Austria, să jucăm până la capăt. Să nu ne panicăm şi, cu siguranţă, vom întoarce rezultatul. Trebuie să vedem în ce grupă picăm la Mondiale. Mi-aş dori din tot sufletul să ajungem să jucăm pentru medalii, să ajungem în meciurile din primele opt, decisive. S-a văzut că avem mult de muncă şi îmi doresc ca toate jucătoarele care vin la naţională să înţeleagă lucrul acesta“, a adăugat Neagu.

24 de echipe vor fi la Mondialul din decembrie. Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor va fi la 27 iunie, la Hamburg.

Cele mai bune rezultate ale României la Mondiale

An Locul ocupat

2015 3

2005 2

1973 2

1962 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite