Au „furat“ punctele ca-n codru: situaţie jenantă înainte de „finala campionatului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua şi Astra au învins în weekend, profitând de greşelile de arbitraj. În cazul roş-albaştrilor, penibilul situaţiei depăşeşte deja orice limită: în 10 din 15 jocuri disputate, formaţia din Ghencea a fost ajutată de „cavalerii fluierului“.

Victor Piţurcă nu e cel mai bun strateg dintre antrenori, însă, cu ani în urmă, i-a dat un sfat lui Gigi Becali: „În România, nu poţi să câştigi titlul dacă joci numai pe teren“. Actualul selecţioner nu s-a înşelat deloc, dovadă ce se întâmplă în actuala ediţie a Ligii I. 

Practic, în fiecare rundă, rezultatele unor meciuri-cheie sunt viciate de erorile de arbitraj. Ce-i drept, când vorbim despre greşelile care au ajutat anumite echipe, există Steaua şi restul lumii! 

Ceahlăul, dezavantajată tur-retur

Sâmbătă seară, Bourceanu şi compania au întrerupt seria celor patru partide din campionat fără victorie, învingând Ceahlăul, la Piatra Neamţ, scor 2-0. Numai că, în prima repriză, la scorul de 1-0 pentru bucureşteni, centralul Cristi Balaj a închis ochii la o fază evidentă de penalty. Gheorghiu a fost doborât în careu de Latovlevici, dar Balaj a lăsat jocul să curgă. 

Paradoxal, şi în tur, Ceahlăul a fost „furată“ în partida cu Steaua! În Ghencea, în victoria cu 2-1 cu nemţenii, Adi Popa a deschis scorul din ofsaid, iar centralul Radu Petrescu n-a dat penalty pentru moldoveni, pe final, când Latovlevici l-a faultat pe Popadiuc.   

Astra e „novice“ pe lângă Steaua

Dacă formaţia din Ghencea a fost iertată de un 11 metri, în schimb, Astra, rivala numărul 1 la titlu, a primit unul gratis. În meciul cu Viitorul, drumul gazdelor spre victorie, scor 2-0, a fost deschis de centralul Radu Petrescu. Acesta a arătat spre punctul cu var, la 0-0, motivând că Puţanu ar fi lovit balonul cu cotul. Reluările Digi Sport au dovedit că decizia arbitrului a fost una ridicolă. Penalty-ul a fost transformat de Budescu.

Singura „apărare“ a giurgiuvenilor în faţa acestei decizii aberante e că ei au disputat 17 meciuri în acest sezon de Liga I, însă au fost favorizaţi de arbitraj abia pentru a doua oară. 

Se pregăteşte schimbarea lui Deaconu

Arbitrajul lui Cristi Balaj l-a scos din sărite pe preşedintele de onoare al Ceahlăului, Gheorghe Ştefan. Poreclit „Pinalti“, acesta a spus că formaţia sa a fost privată de două lovituri de la 11 metri în meciul cu Steaua. „Poate că Balaj are alte intenţii, dar eu vă pot arăta minimum 10 greşeli împotriva Ceahlăului în acest meci. Am avut două penalty-uri neacordate, unul la Constantinescu, altul la Gheorghiu. Marc a luat galben pentru un fault, iar Bourceanu n-a primit cartonaş pentru că ar fi lipsit etapa viitoare. E clar că arbitrajele sunt pro Steaua“, a spus Ştefan.

Omul care a condus din culise schimbarea lui Dumitru Dragomir din funcţia de preşedinte al Ligii i-a pus acum gând rău lui Alexandru Deaconu, adică şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor.  „Deaconu să-şi dea demisia! Cel care conduce CCA ar trebui schimbat ca să aducem un străin să conducă arbitrajul românesc. Suntem dispuşi să plătim din drepturile TV un şef al arbitrilor“, a dezvăluit Gheorghe Ştefan.

Dacă va avea în continuare astfel de arbitraje, Steaua va câştiga clar campionatul. Gheorghe Ştefan preşedinte de onoare Ceahlăul   N-a fost penalty pentru Astra. Cum a văzut arbitrul, nu pot să-mi explic. E de comedie. Gheorghe Hagi finanţator Viitorul  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite