Arabii descoperă lucruri noi despre Piţurcă: „Satana“ ajunge la porţile Oraşului Sfânt. De ce nu-l poate vizita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Tehnicianul de 58 de ani va antrena la Jeddah, de unde milioane de musulmani pornesc anual spre Mecca pentru a vizita „Casa lui Allah“.

Trecerea lui Victor Piţurcă la Al-Ittihad are şi o latură ironică. Pe scurt: „Satana“ va ajunge la 60 de kilometri de Mecca, cel mai important oraş din lumea islamică.

Tehnicianul de 58 de ani a dobândit această poreclă datorită stilului său vestimentar (îi place să se îmbrace în negru din cap până în picioare) şi a numărului maşinii sale (se încheie cu 666). Acum, când Piţi urmează să semneze contractul cu Al-Ittihad, ziarul „Al-Eqtesadiya“ a titrat simplu: „Vine <<Satana>>“.

Publicaţia amintită a notat că, după negocieri de 55 de zile, oficialii formaţiei din Jeddah au reuşit să-l convingă pe Piţi. „Chiar şi pe durata tratativelor cu nord-irlandezul Neil Lennon, Al-Ittihad a păstrat legătura cu antrenorul român. Cum Lennon a preferat să preia Bolton, Ibrahim Al-Balawi, preşedintele clubului, a fost nevoit să apeleze tot la Piţurcă“, a precizat „Al-Eqtesadiya“.

Arabii au venit la Bucureşti

În luna septembrie, o delegaţie a celor de la Al-Ittihad a venit în Capitală, dar n-a reuşit să obţină semnătura lui Piţi, după mai multe zile de discuţii. Atunci, saudiţii n-au acceptat să plătească suma necesară pentru rezilierea contractului selecţionerului cu FRF.

Acum, în condiţiile în care Al-Ittihad e pregătită de aproape două luni de un interimar, presat şi de suporteri, Al-Balawi a cedat şi a acceptat să plătească 700.000 de euro pentru a obţine dezlegarea lui Piţurcă din partea federaţiei. Pentru a finaliza mutarea, ieri, o delegaţie a saudiţilor a călătorit pe traseul Jeddah – Istanbul – Bucureşti, ajungând seara în Capitală. Arabii aşteaptă acum revenirea echipei naţionale de la Helsinki pentru a purta ultimele tratative cu Piţi.

Gafa saudiţilor: „16 oameni în staff“

Site-ul ittihadnet.net a preluat informaţia privind iminenta sosire a lui Piţurcă pe banca saudiţilor şi a „înflorit-o“ un pic. Cum? Arabii susţin că tehnicianul de 58 de ani va avea un staff format din 16 oameni, incluzându-i pe listă şi pe ofiţerul de presă, dar şi pe bucătarul echipei naţionale! În realitate, Piţurcă, dacă va semna cu Al-Ittihad, va avea un staff format din cinci oameni. Aceştia vor fi:

1. Eugen Neagoe (secund)

2. Alex Piţurcă (secund)

3. Marian Dima (Preparator fizic)

4. Martin Tudor (Antrenor cu portarii)

5. Ovidiu Costeşin (Director tehnic)

În funcţie de ultimele negocieri de la Bucureşti, e posibil ca Valeriu Răchită să fie inclus şi el în stafful lui Piţurcă la Al-Ittihad. 

4 milioane de euro ar fi valoarea contractului pe doi ani pe care Al-Ittihad l-a pregătit pentru Piţurcă.

Doar musulmanii au voie la Mecca

Chiar dacă va fi la o oră distanţă de cel mai important oraş din lumea islamică, Piţurcă nu va putea vizita Mecca. În viza unui străin care ajunge în Arabia Saudită e trecută şi religia respectivului. În Mecca pot intra doar musulmanii. Dacă un individ de altă religie intră în Mecca, în mod fraudulos, el va fi expulzat imediat din Arabia Saudită.

Ar debuta într-un derby

Al-Ittihad e primul club profesionist din Arabia Saudită, fiind fondat în 1927. După şase etape din actualul campionat, „Tigrii“ ocupă poziţia a 2-a în clasament cu maximum de puncte, la fel ca liderul Al-Nassr. Foarte probabil, Piţurcă va urmări din tribune următorul meci al celor de la Al-Ittihad în campionat, la 17 octombrie. Astfel, el ar debuta pe banca tehnică, la 25 octombrie, în derby-ul cu Al-Nassr.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite