Anghel Iordănescu, „Un primar de caracter şi un Bucureşti fără câini“. Ce promitea „Generalul“ acum patru ani când visa să fie edilul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Anghel Iordănescu a condus naţionala României la Campionatul European de fotbal, însă în 2012 voia să conducă Bucureştiul.

„Nu o să mai antrenez. Nu mă mai interesează fotbalul. Am alte priorităţi. Mă ocup de afaceri şi politică“, afirma Anghel Iordănescu în februarie 2008, când a devenit senator. N-a fost însă aşa.

Anghel Iordănescu a devenit senator din partea Partidului Social Democrat în 6 februarie 2008, pe locul rămas vacant dupã demisia lui Teodor Filipescu. Apoi, a câştigat un nou mandat în 30 noiembrie 2008, în circumscripţia electorală nr. 25 Ilfov, menţinându-se în funcţie până la 8 decembrie 2012.

Cea mai mare provocare a lui Iordănescu a fost la alegerile locale din 2012 când a candidat, fără succes, din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României, partiduzl prietenului Gabriel Oprea, la funcţia de primar general al Capitalei, dar n-a obţinut decât 16.095 de voturi (2,04%), clasându-se pe poziţia a şasea, după contracandidaţii săi, Sorin Oprescu (independent, 54,79% - 430.512 voturi), Silviu Prigoană (PDL, 134.552 voturi, 17,12%), Horia Mocanu (PP-DD, 74.290 voturi, 9,45%), Nicuşor Dan (independent, 66.649 voturi, 8,48%)şi Gigi Becali (PNG-CD, 25.076 voturi, 3,19%). 

Iată o parte din programul electoral al actualului selecţioner, care a candidat sub sloganul: „Anghel Iordanescu - Un primar de caracter“.

Un Bucuresti mai bun pentru noi toti!

Un campion al sportului este campionul solutiilor pentru fiecare bucurestean! Cu sprijinul dumneavoastră, în 6 luni, putem să schimbăm radical orasul nostru! Un om care a format echipe si a dovedit ca poate fi performant, ni se alatura pentru a transforma Bucurestiul într-o adevărata capitala a curateniei, a sigurantei şi a bunastarii - o capitala europeana!

image

Deziderate:
- Solutionarea problemei cainilor fara stapan, in conformitate cu legea si morala crestina;
- Decongestionarea traficului rutier;
- O administratie locala cinstită, in slujba fiecarui cetatean, cu proiecte realiste derulate in beneficiul oamenilor;
- Un plan de dezvoltare urbana, echilibrat si armonios;
- Intarirea sigurantei si ordinii publice;
- Derularea de parteneriate public – privat pentru realizarea de noi investitii, de locuinte sociale si parcari, precum si atragerea banilor europeni;
- Respectarea normelor de mediu si reducerea gradului de poluare;
- Infiintarea unui program social cuprinzator, in beneficiul categoriile vulnerabile.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite