Andreea Răducan pune punctul pe i: „Eu nu pot să vin şi să spun că nu avem rezultate, bine că măcar organizăm un Campionat European de gimnastică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Răducan FOTO Eduard Enea
Andreea Răducan FOTO Eduard Enea

Fosta campioană olimpică Andreea Răducan consideră că organizarea la Cluj-Napoca a Campionatelor Europene de Gimnastică pot constitui un restart pentru echipa României, care trece printr-o perioadă de regres în ceea ce priveşte rezultatele.

“Ar fi fost minunat să avem o sală polivantă la Bucureşti, aşa cum a fost promis, însă trebuie să ne bucurăm că vor avea loc la Cluj-Napoca. Eu vreau să privesc partea pozitivă a acestui eveniment şi să mă gândesc că poate fi un bun restart pentru ceea ce înseamnă gimnastica românească. Poate că va fi o motivaţie în plus. Trebuie să privim cu mai mult optimism, să le dăm mai multă încredere sportivilor. Ca sportivă nici mie nu mi-ar fi plăcut ca cineva să vină şi să spună că mari aşteptări nu avem de la delegaţie. Eu nu pot să vin şi să spun că nu avem rezultate, bine că măcar organizăm un campionat european. Trebuie să fim alături de sportivi”, a declarat Andreea Răducan, la finalul unei conferinţe de presă în care s-a anunţat continuarea unui program prin care Fundaţia Olimpică Română va acorda 20 de burse unor tineri sportivi.

Fosta gimnastă spune că este dificil să facă o prognoză în ceea ce priveşte numărul de medalii pe care l-ar putea câştiga echipele României la Campionatele Europene: “Până la urmă gimnastica este în continuare unul dintre cele mai iubite sporturi din România. În trecut, chiar şi când concuram eu, un număr de şase medalii plecam din start, pe echipă, câteva la individual compus şi câteva în finalele pe aparate. Acum este foarte dificil să dăm un pronostic, să spunem exact un număr de medalii pe care sportivele le vor obţine, însă trebuie să ne bucurăm că măcar după 60 de ani că putem organiza un campionat european de gimnastică, că Europa poate vedea că în România se pot face lucruri frumoase şi, pe lângă talentul pe care îl avem la gimnastică putem să ne primim oaspeţii aşa cum trebuie. Să fie o sărbătoare a gimansticii europene, la noi, la Cluj”.

Campionatele Eurpene de Gimnastică vor fi organizate, pentru prima oară după 60 de ani, în România, la Cluj-Napoca, în perioada 19-23 aprilie. Iniţal, Bucureştiul fusese desemnat oraşul gazdă al acestei competiţii însă federaţia europeană a ales Cluj-Napoca pentru că sala polivalentă din Capitală nu a fost construită. Gimanstica românească trece printr-un regres în ceea ce priveşte rezultatele, echipa olimpică feminină nereuşind calificarea la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite