Andreea Răducan, către Cătălina Ponor: „Cei 25 de ani au fost plini de abuzuri?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta mare campioană Maria Olaru, în vârstă de 34 de ani, şi-a lansat, sâmbătă, volumul biografic „Preţul aurului. Sinceritate incomodă”, prin intermediul căruia vorbeşte inclusiv despre umilinţele la care a fost supusă în perioada în care a practicat gimnastica.

Dacă până acum s-a abţinut să facă vreun comentariu referitor la presupusele corecţii fizice la care ar fi fost supuse gimnastele, fosta colegă de echipă a Mariei, Andreea Răducan, în vârstă de 33 de ani, care a îndeplinit funcţia de team-manager al echipei feminine de gimnastică la Campionatele Europene de la Berna, a lăsat acum să se înţeleagă că este extrem de dezamăgită de controversele iscate de cartea Mariei. „S-au încheiat Campionatele Europene de la Berna. Echipa feminină a obţinut 5 medalii la aceasta competiţie. 1 aur, 1 argint şi 3 bronzuri. Felicitări întregii echipe şi la mai mare, fetelor! Denisa Golgotă ne-a încântat cu energia şi gingăşia ei, aducând singura medalie de aur, atât de mult dorită. Cătălina, eşti extraordinară! Te felicit şi pentru cele 2 medalii obţinute, dar mai ales pentru determinarea ta. Mă bucur c-ai reuşit să te aduni în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat acasă în aceste zile. Aş vrea să-i rog pe cârcotaşi (cei care le ştiu pe toate şi ne dau sfaturi) să te întrebe dacă impresionanta ta cariera, şi cei 25 de ani petrecuţi în sala de gimnastică au fost plini de abuzuri. Îţi mulţumim! Bravo!”, a notat fosta mare campioană.

Răducan şi Olaru au scris istorie la Jocurile Olimpice din 2000

La 21 septembrie 2000, podiumul olimpic de la concursul de individual-compus a fost acoperit de tricolor. Andreea Răducan a obţinut medalia de aur şi titlul de campioană olimpică absolută, Simona Amânar, medalia de argint, în timp ce Maria Olaru a cucerit medalia de bronz. Triumful legendar al României la gimnastică a fost şters din cărţile de istorie de o decizie oficială, dar imaginea le-a rămas întipărită în minte tuturor iubitorilor sportului din România şi din lumea întreagă. Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic a decis, la propunerea comisiei medicale a forului, retragerea medaliei câştigate de Andreea în concursul individual compus, deoarece sportiva a fost depistată pozitiv la un control antidoping. Gimnasta a fost testată pozitiv pentru pseudoefedrină, substanţă interzisă la vremea respectivă.

În seara de dinaintea concursului, la recomandarea medicului echipei, Ioachim Oană, Andreea Răducan luase un medicament comun împotriva febrei şi tusei, o banală pastilă de Nurofen, care avea însă în compoziţie substanţa respectivă. „Într-un corp cu greutate mare, medicamentul ar fi fost găsit în limitele permise, dar într-un corp de 37 de kilograme cantitatea a fost triplă faţă de cea acceptată de Comitetul Internaţional Olimpic”, scria atunci presa internaţională.

Cea mai apropiată colegă a Martiei Olaru rupe tăcerea: "Din cauza ei am cerut să fiu mutată în altă cameră!"

Octavian Bellu, comparat cu torţionarul Vişinescu: "Se muşamalizează multe lucruri din lagărul de la Izvorani!"

În scandalul gimnasticii:

Implicare-şoc în cazul fostei gimnaste Maria Olaru: „Ruşii au prostul obicei de a destabiliza ţara discreditându-i valorile“ Cu cine s-a măritat aceasta

Gimnasta bătută cu sălbăticie, în faţa colegelor sale de la lotul naţional, rupe tăcerea: „A fost traumatizant la Deva. Şi în ziua de azi mai am coşmaruri!“

Cuplul Bellu-Bitang reacţionează în scandalul bătăilor aplicate gimnastelor: „Am vrut să pregătim copiii ca pe nişte oameni care să reziste la orice“

Dezvăluiri din „lagărul de concentrare” de la Deva. Fostul şef al gimnasticii recunoaşte: „Da, pe vremea aia gimnastele mai erau agresate!”

Bellu şi Bitang, puşi la zid nu doar de Maria Olaru: „Torţionari, nişte gunoaie bipede care au întreţinut ani de zile Auschwitz-ul de la lotul feminin”

Elisabeta Lipă intervine în scandalul dintre Maria Olaru şi Octavian Bellu. Pe cine arată cu degetul ministrul Sportului

Bellu, despre cartea Mariei Olaru: Îmi sunt atribuite fapte despre care nu ştiu nimic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite