Analiza „Adevărul“: avem motive să fim optimişti, dar şi resemnaţi înaintea returului Gyor - Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jakob Vestergaard a mai reuşit o calificare fabuloasă, chiar împotriva celor de la Gyor, în 2009 FOTO  Răzvan Păsărică/rpresssport.ro
Jakob Vestergaard a mai reuşit o calificare fabuloasă, chiar împotriva celor de la Gyor, în 2009 FOTO  Răzvan Păsărică/rpresssport.ro

„Adevărul“ analizează şansele Oltchimului la calificare, înaintea returului de joi (ora 20.00, Digi Sport 1). Concluzia? Vâlcencele trebuie să se autodepăşească şi să facă un meci istoric la Veszprem.

De ce putem spera?

*Pentru că Gyor n-a obţinut niciodată calificarea, după ce a învins, în tur, în deplasare, la două goluri diferenţă. Prima dată, în 2008, tot în semifinalele Ligii Campionilor, a câştigat cu 25-23, la Zvenigorod, cu Zvezda, dar a pierdut, acasă, 27-21, şi a fost eliminată de campioana Rusiei. 

Apoi, în 2009, Gyor a pierdut chiar finala Ligii Campionilor, deşi, în prima manşă, învinsese la Viborg, 26-24. În retur însă, formaţia daneză s-a impus cu 26-23 la Veszprem şi a cucerit Liga.

*Pentru că Jakob Vestergaard, actualul antrenor al Oltchimului, a fost pe banca Viborgului în 2009, atunci când danezele au întors rezultatul din tur şi au obţinut calificarea chiar la Veszprem.

Ce ne descurajează?

*Faptul că, din 2009 până acum, Oltchim a jucat de trei ori în semifinalele Ligii Campionilor, dar n-a învins niciodată în deplasare. A obţinut două egaluri cu Viborg (2009, scor 21-21) şi cu Gyor (2010, scor 25-25). Anul trecut, a pierdut la Gyor, scor 31-23.

*Faptul că Gyor pare a fi echipa perfectă în acest sezon. Cu rezultatul obţinut la Bucureşti, campioana Ungariei a ajuns la 13 victorii în 13 meciuri disputate în actuala stagiune din Liga Campionilor.

Doi sârbi vor arbitra returul

Nenad Nikolici şi Dusan Stojkovici vor arbitra returul dintre Gyor şi Oltchim. Cei doi sârbi au mai condus două partide ale vâlcencelor. Prima dată, în 2009, când Oltchim a învins Gyor, acasă, scor 28-26. Apoi, în 2010, Nikolici şi Stojkovici au arbitrat prima manşă din finala Ligii Campionilor, meci în care Viborg a învins Oltchim cu 28-21.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite