ANALIZĂ Ce s-a întâmplat cu stranierii noştri de la ultima convocare la lot. Mari probleme pentru un titular de bază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va juca pe 8 şi pe 11 octombrie ultimele meciuri din preliminariile Euro 2016, contra Finlandei (acasă –fără spectatori) şi Insulelor Feroe (deplasare).

Anghel Iordănescu a anunţat deja lista lărgită a stranierilor pentru cele două partide, lotul definitiv urmând a fi a oficializat la sfârşitul săptămânii. Faţă de precedenta convocare, per ansamblu, situaţia jucătorilor din străinătate s-a îmbunătăţit, ţinând cont că Măţel, Raţ şi Prepeliţă au devenit titulari, Bogdan Stancu a revenit după o accidentare, iar Torje, Keşeru şi Andone înscriu la echipele de club. O bilă albă este şi evoluţia lui Tănase din China. La capitolul probleme, cea mai importantă este cea a lui Vlad Chiricheş, ajuns rezervă la Napoli, în vreme ce Alexandru Maxim e în aceeaşi postură la Stuttgart. Un impediment întâmpină şi Sănmărtean, deoarece până la meciurile din preliminarii el va avea o pauză competiţională de aproape trei săptămâni. “Adevărul” vă prezintă ce s-a întâmplat cu stranierii noştri de la ultima convocare la naţională.


Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina) – este titular la Fiorentina în campionat, încasând în total,  doar două goluri în poarta liderului din Serie A.

Costel Pantilimon (Sunderland) – titular, a mai încasat şase goluri în ultimele trei meciuri, iar echipa lui este ultima în clasament, cu doar 2 puncte din 21 posibile.

Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb) – a devenit titular şi a fost integralist în ultimele trei meciuri, marcând chiar şi un gol, în Cupa Croaţiei.

Vlad Chiricheş (Napoli) – şi-a pierdut locul de titular la Napoli şi n-a mai jucat deloc în ultimele trei partide.

chiriches

Dragoş Grigore (Al Sailiya) – a început campionatul în Qatar şi a fost titular în două meciuri ale echipei sale, Al Sailiya, încasând un cartonaş roşu.

Cosmin Moţi (Ludogorets) – e nelipsit din unsprezecele de bază al celor de la Ludogorets Razgrad.

Dorin Goian (Asteras) – titular la Asteras, echipă care joacă şi în grupele Ligii Europa.

Răzvan Raţ (Rayo Vallecano) –şi-a câştigat locul în prima echipă a lui Rayo Vallecano, echipa de pe locul 11 din Spania.

Laszlo Sepsi (Nurnberg) – a revenit după o accidentare şi e titular la Nurberg, în liga a doua germană

Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv) – căpitan la noua lui echipă şi titular în toate meciurile din acest sezon.

Andrei Prepeliţă (Ludogorets) – a devenit titular la echipa bulgară, după ce începuse campionatul ca rezervă

Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva) – declarat cel mai bun străin din Israel, a mai înscris o dată în campionat, de la ultima convocare.

Lucian Sânmărtean (Al Ittihad) – a mai jucat un singur meci oficial, deoarece pe 19 septembrie campionatul saudit a luat pauză de o lună de zile.

Gabriel Torje (Osmanlispor) – e într-o formă foarte bună în Turcia, unde a mai marcat un gol din lovitură liberă.

image

Alexandru Maxim (VfB Stuttgart) – tot rezervă la Stuttgart, a prins un singur meci ca titular în acest sezon.

Cristian Tănase (Tianjin Teda) – a revenit ca titular în China şi a marcat două goluri într-un meci.

Bogdan Stancu (Genclerbirligi) - s-a întors după o accidentare şi a jucat două meciuri, dar deocamdată fără să marcheze.

Claudiu Keşeru (Ludogorets) - a punctat de două ori în ultimele trei meciuri şi e deja golgheterul bulgarilor, cu patru goluri în zece partide.

Florin Andone (Cordoba) – e titular şi a înscris un gol pentru echipa spaniolă, aflată acum în liga a doua.


A revenit Săpunaru
Pe plan intern, nu s-a produs nicio explozie a vreunui fotbalist care să-l determine pe Iordănescu să-l convoace de urgenţă. Budescu a fost o perioadă accidentat şi are probleme cu pubalgia, Alibec pare în aceeaşui formă destul de bună, iar Chipciu dă semne de revenire după o pasă extrem de proastă. Ca veste bună este revenirea pe teren a lui Săpunaru, care joacă la Pandurii, şi poate fi o soluţie pentru postul de fundaş dreapta.

grupa
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite