ANALIZĂ Lupescu, ce dezamăgire uriaşă: Ce ne spun cifrele despre dimensiunea eşecului suferit de fostul mijlocaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Kaiserul“ a intrat în cursa electorală cu surle şi trâmbiţe, cu un CV impresionant de manager adus de la UEFA şi ca reprezentant al Generaţiei de Aur. Chiar şi aşa, a suferit un eşec de proporţii.

Mulţi au crezut că Răzvan Burleanu a fost învins, încă din momentul în care Ionuţ Lupescu şi-a oficializat intrarea în cursa pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

De aceea, rezultatul votului de miercuri, pur şi simplu, a fost unul şocant. Mai ales pentru susţinătorii fostului mijlocaş, care au rămas cu gura căscată din două motive. Nu doar că Burleanu a câştigat un nou mandat, dar l-a câştigat cu o diferenţă uriaşă: 168-78. Lupescu, omul pentru care victoria ar fi trebuit să fie o formalitate, n-a strâns nici măcar jumătate dintre cele 254 de voturi exprimate!

Dimensiunea eşecului suferit de fostul fotbalist poate fi înţeleasă şi mai bine, dacă parcurgem rezultatele alegerilor FRF din 2005 până acum. 

Practic, în ultimii 13 ani, o singură dată am avut o victorie mai clară pentru omul care s-a impus în urma scrutinului de la „Casa Fotbalului“. S-a întâmplat în 2010, atunci când Mircea Sandu l-a învins pe Constantin Iacov cu 192 la 67. Totuşi, trebuie menţionat că Iacov nu se compara cu Lupescu, nici ca trecut fotbalistic, nici ca manager şi, încă de când a intrat în cursa electorală, toată lumea ştia că n-are nicio şansă în faţa lui Sandu.

Cum s-au finalizat ultimele alegeri FRF

2018

Candidat Voturi adunate

Răzvan Burleanu 168

Ionuţ Lupescu 78

Marcel Puşcaş 8

Ilie Drăgan 0

2014, turul II

Răzvan Burleanu 113

Vasile Avram 58

2014, turul I

Răzvan Burleanu 72

Vasile Avram 59

Gheorghe Chivorchian 29

Sorin Răducanu 0

2010

Mircea Sandu 192

Constantin Iacov 67

2005

Mircea Sandu 187

Gică Popescu 102

2001

Mircea Sandu a fost ales în unanimitate, fără contracandidat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite