COSR a semnat cu Niro şi Alin Petrache a anunţat înfiinţarea unor Centre Naţionale Olimpice pentru tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În calitate de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache a anunţat, luni, înfiinţarea Centrelor Naţionale Olimpice pentru Tineret, pentru perioada „intermediară“ din viaţa unui sportiv, la graniţa dintre juniori şi seniori.

„Majoritatea sportivilor noştri care au participat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing provin din Centrele Olimpice Naţionale de juniori. Din discuţiile pe care le-am avut cu majoritatea preşedinţilor de federaţii există şi avem o lacună în ceea ce înseamnă pregătirea tineretului nostru, în perioada dintre 18 şi 22, 23 de ani. În această perioadă pierdem foarte mulţi sportivi şi atunci COSR iniţiază un nou proiect care se va numi CNOPT, acele Centre Naţionale Olimpice pentru Tineret. Este un proiect pilot pe care încercăm să-l prezentăm în câteva săptămâni, pentru a dezvolta şi nivelul de tineret“, a declarat Alin Petrache.

Cu ocazia conferinţei de presă susţinute de Alin Petrache a fost semnat şi un contract între COSR Şi Niro Investment Group, valabil pe trei ani, suma pusă în joc fiind confidenţială. „Aceşti bani vor fi folosiţi pentru performanţa care urmează. Vom face un audit clar în tot ce înseamnă sportivii noştri de performanţă, care pot atinge obiectivele maxime şi pot targeta medalii la Rio. Aceşti bani vor fi investiţi exclusiv în ei. Aceşti bani nu sunt suficienţi, COSR are nevoie din ce în ce mai mult de partea financiară, dar şi de infrastructură pentru a crea ceea ce în trecut exista, acea bază de selecţie din care federaţiile îşi trag seva“.

Alin Petrache, noul preşedinte COSR, după ce i-a învins categoric pe Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă. Toate reacţiile

Şi-au descărcat nervii: Octavian Bellu şi Mariana Bitang au demisionat din cauza rezultatului alegerilor COSR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite