Alcool da, fotbal ba! Escapadele bahice „fără număr“ ale tinerilor internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de tineret a bifat eşec după eşec în ultimele patru decenii, însă generaţiile sale au fost implicate în numeroase scandaluri, consumul de alcool fiind la ordinea zilei.

Jucătorii dinamovişti Ionuţ Nedelcearu, Alin Dudea, Patrick Petre şi Vlad Olteanu, ultimul împrumutat la Sepsi Sfântu Gheorghe, au comis abateri grave de la regulamentul de ordine interioară în timpul zborului spre Spania, acolo unde va avea loc un cantonament al naţionalei de tineret. Isăilă a avut o discuţie cu cei patru, iar în dimineaţa zilei de ieri a luat decizia de a renunţa la ei pentru stagiul de pregătire din Spania. Cei patru au consumat cantităţi însemnate de alcool în timpul zborului. 

Sticlele de tărie au fost cumpărate din aeroport, de la duty-free, iar în avion au comandat sucuri, ca să deghizeze cumva alcoolul din pahare. Conform martorilor oculari, Nedelcearu şi Dudea au fost cei mai afectaţi de consumul de alcool şi abia se ţineau pe picioare. Mai mult de atât, primul ar fi fost şi recalcitrant. Olteanu a fost cel mai liniştit, în timp ce Petre era într-o formă destul de bună. Aceasta nu este prima dată în ultimii ani când selecţionerii echipelor de tineret se confruntă cu asemenea problemă.

Escapade bahice „fără număr”

În ianuarie 2012, după ce naţionala Under 19 a fost învinsă la scor de neprezentare de Serbia, Gabriel Iancu şi alţi tricolori au ieşit în oraş fără ştirea antrenorului. Mai mult, la revenirea la hotel, au băut alcool şi au făcut scandal în camere.Atunci, pe lângă poza pe care şi-a făcut-o cu interlopul sârb Ratko Buturovici, a şi consumat alcool. Mihail Marian, directorul tehnic de atunci al Federaţiei Române de Fotbal, declara la vremea respectivă că „jucătorul se afla într-o suspectă stare de ebrietate”. Ulterior, tot în acelaşi an, la selecţionata U19, nu mai puţin de şapte jucători (Vaştag, Puţanu, Brănescu, Ioniţă, Dobrosavlevici, Popescu şi Gavra) s-au îmbătat şi au făcut ravagii în cantonament, înainte de partida cu Serbia. Atunci, până şi antrenorul Ovidiu Stângă a fost pedepsit pentru că ar fi încercat să muşamalizeze cazul şi nu a anunţat conducerea Federaţiei Române de Fotbal. În august 2013, Gabi Iancu fost din nou „capul răutăţilor“. El a consumat băuturi alcoolice în hotelul în care era cazată echipa, cu două zile înaintea meciului cu Insulele Feroe (2-2). Cei doi au făcut scandal într-o dimineaţă, după care şi-au comandat mai multe sticle de băutură şi pentru următoarea noapte.

O singură calificare pentru naţionala de tineret

România Under 21 a participat de 19 ori în preliminariile Campionatelor Europene şi a prins o singură dată turneul final, în 1998. În ultimii zece ani, România a ratat pe rând Euro 2007, Euro 2009, Euro 2011, Euro 2013, Euro 2015 şi Euro 2017. În primele patru campanii, Emil Săndoi a bifat rateu după rateu. Chiar şi aşa, a fost ţinut în funcţie de Mircea Sandu până s-a plictisit el şi a plecat de la lot. În locul său a venit Bogdan Stelea, cel care a condus echipa în cinci meciuri, obţinând două victorii, două remize şi o înfrângere. „Arnold“ a plecat de la lot pentru a prelua Viitorul Constanţa, iar ultimele două partide din preliminarii au fost pregătite de Viorel Moldovan: 4-3 cu Muntenegru şi 0-8 cu Germania.Cristian Dulca a început preliminariile pentru Euro 2017, însă nici el n-a reuşit să scoată reprezentativa de tineret din mediocritate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite