Absenţă importantă din lotul României de gimnastică pentru Campionatul European din iunie, de la Berna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larisa Iordache
Larisa Iordache

România va participa la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Berna (Elveţia), care vor avea loc în perioada 1-5 iunie.

La senioare, România va fi reprezentată de Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Maria Holbură şi Dora Vulcan, conform listelor nominale dezvăluite de FRG, delegaţia fiind completată de antrenorii Lucian Sandu şi Adela Popa, şeful delegaţiei va fi Adrian Stoica, preşedintele FRG, în timp ce fosta gimnastă Andreea Răducan va îndeplini în premieră funcţia de team manager.

Din lot lipseşte în continuare Larisa Iordache, cvintuplă campioană europeană. Ea s-a accidentat la mână la începutul lunii martie şi a suferit o intervenţie chirurgicală la Viena care a scos-o din cărţi pentru turneul preolimpic de la Rio de Janeiro. Iordache şi-a început antrenamentele abia în data de 25 aprilie, iar colectivul tehnic a decis să nu rişte includerea sa în lotul pentru Europene.

Fără Iordache, echipa feminină a României a ratat calificarea în concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde ţara noastră va avea, totuşi, o reprezentantă la individual, care va fi aleasă dintre Larisa Iordache şi Cătălina Ponor.

Lotul junioarelor este format din Alisia Botnariu, Ioana Crişan, Olivia Cîmpian, Denisa Golgotă şi Carmen Ghiciuc, antrenori fiind Nicolae Forminte şi Liliana Cosma.

La competiţie se vor alinia 138 de senioare din 35 de ţari, respectiv 128 de junioare din 32 de ţări.

FRG precizează că pot surveni modificări în loturi cu 24 de ore înaintea competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite