A pătat sportul alb, acum plăteşte: ATP a venit cu o serie de măsuri disciplinare suplimentare în cazul lui Kyrgios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios

Au trecut aproape două săptămâni de când australianul de 20 de ani a dezgustat lumea tenisului, iar cazul e dezbătut, în continuare, în presă. Revolta publicului a declanşat o nouă reacţie din partea forului mondial.

Nick Kyrgios (Australia, 37 ATP) a ajuns „oaia neagră“ a sportului alb, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Ieşirea oribilă a sportivului de 20 de ani a fost condamnată la nivel global şi, inclusiv în România, Victor Hănescu a comentat ceea ce s-a întâmplat la Rogers Cup, la Toronto.

Văzând indignarea stârnită în rândul publicului, ATP a anunţat că a luat o serie de măsuri suplimentare împotriva sportivului australian. Iniţial, acesta a fost amendat cu 10.000 de dolari. Acum, el a mai luat o amendă de 25.000 de dolari şi o suspendare de 28 zile. Aceste hotărâri nu sunt însă cu executare, ci vor fi activate doar în cazul în care Kyrgios va mai „călca pe bec“ în următoarele şase luni.

„E un incident care a avut un important ecou negativ asupra sportului nostru. Nick (n.r. – Kyrgios) şi-a cerut scuze şi cel mai bun lucru ar fi să înveţe din greşelile sale şi să înţeleagă că e responsabil pentru afirmaţiile şi acţiunile sale în faţa ATP şi a celorlalţi jucători de tenis“, a declarat Gayle David Bradshaw, vicepreşedintele ATP, potrivit Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite