A murit Pietro Mennea, fostul campion olimpic considerat cel mai rapid sprinter alb din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietro Mennea, fost campion olimpic FOTO Reuters
Pietro Mennea, fost campion olimpic FOTO Reuters

Italianul Pietro Mennea, fost campion olimpic la atletism, a decedat joi dimineaţă la vârsta de 60 de ani din cauza unei maladii.

Fostul sportiv a fost cunoscut pentru prestaţia de la Jocurile Mondiale Universitare (1979 Ciudad de Mexico), când a alergat 200 de metri în 19 secunde şi 72 de sutimi, o performanţă care a deţinut supremaţia timp de 17 ani şi încă reprezintă recordul european. La nivel mondial, reuşita lui Pietro Mennea a fost depăşită în 1996, de către Michael Johnson (19 secunde şi 66 de sutimi). 

Italianul considerat cel mai rapid sprinter alb din lume deţinea în palmares patru titluri de campion european, o medalie de aur (1980 Moscova) şi două de bronz la Jocurile Olimpice (1972 München şi 1980 Moscova), o medalie de argint şi una de bronz la Campionatul Mondial (1983 Helsinki). După ce şi-a încheiat cariera sportivă, Mennea s-a concentrat pe profesia de avocat, a fost profesor la Universitatea din Pescara şi s-a implicat în politică, fiind europarlamentar în perioada 1999-2004.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite