Încă o ruşine marca TVR. N-a avut 2.200 de euro pentru a transmite un meci de calificare la Jocurile Olimpice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Televiziunea Naţională Română continuă să fie o ruşine naţională în ceea ce priveşte transmisiunile sportive ale echipelor naţionale.

TVR n-a dispus de 2.200 de euro pentru a-şi asigura transmisia meciului de polo dintre România şi Georgia, care va avea loc azi, de la ora 10.30, la Campionatul European de la Belgrad. Asta deşi, TVR are asigurate drepturile de transmisie a acestei competiţii, extrem de importante pentru sportul românesc, deoarece în urma rezultatelor din Serbia ţara noastră poate trimite o echipă naţională la Rio de Janeiro. 

Conform graficului iniţial, partida nu era în grila de transmisie tv a competiţiei, dar Georgia a insistat ca meciul să fie dat la televizor, drept pentru carea firma deţinătoare a drepturilor a solicitat 2.200 de euro partenerului din România, în speţă TVR, pentru ca meciul să se vadă şi la noi.Televiziunea publică n-a găsit însă aceşti bani, astfel că în casele românilor vor ajungea doar ultimele două meciuri din grupa de calificare: cu Italia, pe TVR 2, şi cu Germania, meci decisiv, pe TVR 3.

Dincolo de lupta pentru medalii, Europeanul asigură calificarea la turneul preolimpic (Trieste, 3-10 aprilie), la Campionatul Mondial din 2017 de la Budapesta, dar şi la Campionatul European din 2018. Pentru a-şi atinge obiectivele, naţionala României trebuie să se claseze între primele opt la Belgrad. Aceasta este prima ediţie a Campionatului European cu 16 echipe la start.

 Componenţa grupelor

Grupa A: Muntenegru, Spania, Olanda, Slovacia

Grupa B: Serbia, Croaţia, Franţa, Malta

Grupa C: Italia, România, Germania, Georgia

Grupa D: Ungaria, Grecia, Rusia, Turcia

Naţionala masculină de polo este singura echipă care ne-a reprezentat la ultima Olimpiadă, cea de la Londra 2012. În lupta pentru o prezenţă la Rio se află şi echipa de handbal feminin, care va juca în luna martie, în turneul preolimpic din Danemarca. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite