10 săptămâni până la Olimpiadă. Care sunt cele 25 de handbaliste aflate în vederile selecţionerului Tomas Ryde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

Naţionala de handbal feminin s-a reunit marţi la Ploieşti, cu un lot lărgit de 25 de jucătoare, în vederea unui stagiu de pregătire, dar şi pentru partidele cu Lituania (1 iunie) şi Belarus (5 iunie) din preliminariile Campionatului European din 2016.

Naţionala de handbal feminin a României se pregăteşte de zor pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Selecţionerul Tomas Ryde a convocat un lot lărgit de 25 de jucătoare, în vederea unui stagiu de pregătire, dar şi pentru partidele cu Lituania, în deplasare (1 iunie) şi cu Belarus, la Piatra Neamţ (4 iunie), din preliminariile Campionatul European din 2016, pentru care vor fi selectate 17 handbaliste.

Lotul lărgit convocat este alcătuit din: Ungureanu, Munteanu, Dedu, Voicu, Dumanska (portari), Elisei-Ardean, Tănăsie, Puiu (extreme stânga), Perianu, Tiron, Cartaş, Szücs (interi stânga), Brădeanu, Buceschi, Zamfirescu, Pricopi (centri), Vizitiu, Geiger, Popa (interi dreapta), Chiper, Udriştoiu, Simion (extreme dreapta), Chintoan, Manea, Pintea (pivoţi). La echipă s-a prezentat şi Cristina Neagu, va face mai mult pregătire tactică, ea fiind obosită după un sezon solicitant, iar selecţionerul Ryde a decis că e mult mai important ca ea să fie în plină formă la Jocurile Olimpice. 

După partida cu Belarus, de la Piatra Neamţ, jucătoarele vor intra în vacanţă, aproximativ o lună. Următoarea reunire, în vederea pregătirii şi participării la Jocurile Olimpice, este programată în jurul datei de 5 iulie. Înaintea meciurilor cu Lituania şi Belarus, tricolorele se află pe locul secund în clasamentul Grupei I, cu 6 puncte, la fel ca liderul Norvegia, fiind urmate de Belarus (4 puncte) şi Lituania (0 puncte). Primele două clasate în fiecare din cele şapte grupe preliminare, plus o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al Campionatului European din acest an, găzduit de Suedia.

Debut cu Angola la Jocurile Olimpice

Echipa naţională va debuta în Grupa A de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 6 august, cu Angola. Celelalte partide ale tricolorelor sunt cu Brazilia (8 august), cu Muntenegru (10 august), cu Spania (12 august) şi cu Norvegia (14 august). În Grupa B vor evolua Coreea de Sud, Argentina, Suedia, Rusia, Olanda şi Franţa. Primele patru clasate în fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală ale competiţiei, programate în 16 august, iar câştigătoarele vor disputa semifinalele, în 18 august. Finala pentru medaliile de bronz, dar şi cea pentru titlul olimpic vor avea loc în 20 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite