Zonele de picnic, verificate de inspectorii de la Ministerul Mediului, pentru vacanţa de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului a dat startul verificărilor pentru zonele de picnic, având în vedere că se apropie vacanţa de 1 mai. Controalele vor fi făcute în cadrul unor acţiuni de verificare de prevenire şi control, în special în zonele frecventate de turişti, în mod tradiţional, în această perioadă, pentru picnic şi campare, arată un comunicat de presă.

„Vremea frumoasă şi minivacanţa de 1 Mai îndeamnă foarte mulţi turişti să caute frumuseţea şi răcoarea naturii. Tuturor le dorim, de pe acum, să se bucure, din plin, de acestea, dar, totodată, preventiv, le atragem atenţia că natura, pentru a rămâne frumoasă, nu suportă orice”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. 

Potrivit sursei citate, în fiecare localitate trebuiau înfiinţate spaţii special amenajate pentru picnic, dotate cu grătare şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor. 

„Vom verifica, în aceste zile, prin comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, existenţa şi dotările acestora precum şi modul în care turiştii respectă obligaţiile aceleiaşi legi. Am atenţionat în legătură cu aceste aspecte prefecturile şi autorităţile administraţiei publice locale. Totodată, împreună cu custozii, vom acorda o atenţie specială ariilor naturale protejate. Nu vreau să mai existe situaţii ca cele reflectate de presă, în care specii de floră protejate au fost, literalmente, strivite de cauciucurile autoturismelor aşa-zişilor turişti iubitori de natură”, a arătat ministrul Mediului. 

Începând cu 27 aprilie, comisarii GNM organizează echipe de control, care vor patrula atât în în zonele cu activităţi de picnic special amenajate, cât şi în zonele cu potenţial turistic, dar neamenajate. 

Conform Legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic cetăţenii care nu respectă prevederile legale în ceea ce priveşte zonele de recreere, pot fi sancţionaţi cu amenzi ale căror valori se încadrează între 100 şi 5.000 de lei, în funcţie de gravitatea faptei.

Astfel, cei care aruncă deşeuri în locuri neamenajate riscă o amendă între 200 şi 2.000 de lei, iar pentru aprinderea focului în locuri nepermise, cetăţenii pot fi sancţionaţi cu amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite