Valeriu Gheorghiţă: Eficacitatea vaccinurilor este păstrată şi pentru tulpina din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La patru persoane din România a fost confirmată noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie FOTO Shutterstock
La patru persoane din România a fost confirmată noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie FOTO Shutterstock

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că datele existente la acest moment arată că vaccinurile anti-COVID-19 imunizează inclusiv în ceea ce priveşte tulpina virusului care a apărut în Marea Britanie şi care a fost confirmată la mai mulţi pacienţi şi în România.

”La acest moment datele sunt cât se poate de bune şi anume eficacitatea acestor vaccinuri este păstrată şi pentru tulpina din Marea Britanie şi care, din păcate, vedem este emergentă şi în România. Ca atare, a fost un motiv pentru care noi ne-am dorit accelerarea campaniei de vaccinare şi creşterea numărului de persoane vaccinate zilnic, tocmai pentru a asigura protejarea unui număr cât mai mare de persoane într-un interval cât mai scurt de timp”, a explicat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. 

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că din cauză că nu există certitudinea datelor la care sosesc noile tranşe de vaccin, nu au fost deschise alte sloturi pentru programare, în condiţiile în care până pe data de 14 aprilie s-au ocupat „aproape toate sloturile disponibile”. 

La patru persoane din România a fost confirmată noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite