Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Grigore Alexandrescu” a primit, în 2014, 8 milioane de lei, iar alte sume vor fi date pentru nou-născuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul „Grigore Alexandrescu” a primit, în 2014, 8 milioane de lei pentru consolidarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UP), iar alte sume vor fi date pentru modernizarea secţiei de nou-născuţi, potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a vizitat, joi dimineaţă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, la invitaţia managerului unităţii, Dan Mircea Enescu şi a directorului medical, Radu Bălănescu.

„Voi susţine, în continuare, această importantă unitate sanitară. Anul acesta Ministerul Sănătăţii a alocat 8 milioane de lei pentru consolidarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe. Căutăm soluţii pentru identificarea unor fonduri suplimentare care să acopere definitivarea lucrărilor la această secţie. De asemenea, ne dorim să existe o secţie de chirurgie cardiacă nouă în unitate şi vom acorda sprijin pentru modernizarea compartimentului de nou-născuţi din cadrul spitalului”, a declarat ministrul Bănicioiu, citat de Mediafax.

Aceasta a mai spus că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii conducerii unităţii sanitare, în viitor, o parte a secţiei de chirurgie va fi dedicată exclusiv chirurgiei nou-născuţilor.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România.

Anual aici sunt internaţi 25.000 de copii, iar prin ambulatoriul de specialitate trec aproximativ alţi 300.000 de copii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite