Studiu canadian: Copiii de doi şi trei ani petrec prea mult timp în faţa ecranelor. Exemplul îl văd la mamele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canadienii susţin că marea majoritate a copiilor de doi şi trei ani petrec mai mult timp decât recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii în faţa ecranelor, fie ele de tablete, telefoane sau TV. Un factor favorizant este şi acela că mamele acestora procedează la fel.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis faptul că timpul maxim este de 1 oră pe zi, adică 7 ore săptămânal.

Circa 3.600 de copii au reprezentat eşantionul de studiu pentru canadieni având la bază un studiu condus între 2011 şi 2014, în care mamele au declarat orele petrecute în faţa ecranelor de ele şi copiii lor.

Studiul a fost prezentat şi de revista Jama Pediatrics care arată că 80% dintre copiii de doi ani şi 95% dintre copiii de trei ani au petrecut mai mult de şapte ore pe săptămână în faţa ecranelor.

Comportamentul mamelor faţă de mediul digital este foarte important, mai exact timpul petrecut în faţa ecranelor. Al doilea factor foarte important este îngrijirea la domiciliu şi nu la creşă. 

Impactul ecranelor asupra dezvoltării copiilor este subiectul a foarte multe studii din ultimul timp dar este dificilă stabilirea unei relaţii cauză-efect.

Mulţi factori socio-economici şi culturali sunt însă implicaţi în consumul de televiziune sau jocuri video, astfel că studiile nu sunt mereu exacte.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite