SONDAJ Jumătate din români consideră că scrisul de mână îi ajută să îşi fixeze mai bine cunoştinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Aproape cinci din zece (48,56%) români consideră că principalele beneficii ale scrisului de mână sunt fixarea cunoştinţelor şi înţelegerea mai bună a informaţiilor, arată un sondaj recent.

Concret, peste trei din zece respondenţi resimt ca principal avantaj asimilarea mai rapidă a informaţiilor. Îmbunătăţirea creativităţii este următorul beneficiu apreciat de 8,92% dintre români, iar numai 3,39% dintre participanţii la sondaj nu văd un câştig datorat scrisului de mână.

În ceea ce priveşte situaţiile în care românii scriu de mână, 75% spun că o fac pentru a completa diferite acte, 60% pentru a face liste de cumpărături, 56% iau notiţe la întâlniri în interes de serviciu şi 40% fac liste cu ce au de făcut la locul de muncă. De asemenea, 36% iau diferite notiţe în interes personal şi 27% scriu de mână scrisori şi felicitări.

„Există o percepţie eronată legată de faptul că tehnologia ar putea înlocui scrisul de mână, la fel cum s-a vorbit şi despre dispariţia cărţilor tipărite în defavoarea celor electronice. Rezultatele acestui sondaj ne arată că a scrie de mână continuă să fie un obicei răspândit în rândul românilor, care înţeleg beneficiile metodei tradiţionale de a scrie cu pixul pe hârtie şi, mai mult, apreciază şi sunt interesaţi să deţină un instrument de scris de calitate”, a declarat Claudia Roşu, reprezentanta Consult Company.

Şapte din 10 români au mereu la ei un instrument de scris

Acelaşi sondaj arată că şapte din 10 români au mereu la ei un instrument de scris, pixul fiind preferat de cei mai mulţi pentru utilizare frecventă. Peste jumătate dintre respondenţi (55,06%) aleg să scrie cu pixul, 17,88% preferă creionul şi 17,07% optează pentru stilou.

Peste trei din zece români ar scrie mai des de mână, dacă ar fi nevoiţi, sau ar alege să utilizeze mai rar dispozitive precum telefoane, tablete sau PC-uri. O pondere nesemnificativă, de doar 2% din cei sondaţi, afirmă că nu doresc să scrie de mână şi nu consideră că ar putea fi determinaţi de factori externi să o facă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite