Salariile medicilor ar putea fi majorate etapizat din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii Florin Buicu si Dorel Săndesc, la Adevărul Live FOTO David Muntean
Medicii Florin Buicu si Dorel Săndesc, la Adevărul Live FOTO David Muntean

O propunere legislativă a parlamentarilor prevede ca leafa medicilor care au acum o bază a salarială de 1.000 de lei să crească eşalonat, în următorii trei ani. Aşa a declarat preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, doctorul Florin Buicu, la Adevărul Live.

„Creşterea ar fi una predictibilă. Concret, majorăm începând din 2016 cu 1,5 puncte procentuale salariile medicilor. Este o iniţiativă pe domeniul sănătate nu are legătură cu legea salarizării. Dacă un medic are, de exemplu, un venit de 1000 lei în 2015, în 2016 va avea 1500, în 2017 va avea 2250 lei, iar în 2018 va avea 3370”, a explicat Buicu la Adevărul Live. 

Acesta a precizat că banii vor provenii din bugetul de stat prin transferuri pe fondul de echilibrare la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. O altă prevedere din proiect este ideea ca serviciul medical să fie plătit separat, iar onorariul medicului separat. 

„Medicul va fi plătit tot de casa de asigurări de sănătate, din fond, dar suma care vine să plătească salariile medicilor va veni din bugetul de stat. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că la actuala decontare a cazurilor medicale vom putea plăti cu aceeaşi sumă doar serviciul medical, iar partea de salar de onorariu a medicului să fie cumva separată”, a completat Buicu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite