Românii pot semnala online reacţiile adverse ale medicamentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Vlad Mixich FOTO Adevărul
Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Vlad Mixich FOTO Adevărul

Reacţiile adverse provocate de medicamente pot fi raportate on-line pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a anunţat joi, pe Facebook, vicepreşedintele instituţiei, Vlad Mixich. Potrivit acestuia, orice raportare va ajunge să fie evaluată de medicii şi farmaciştii din România şi din Europa.

Românii pot raporta, începând cu 8 decembrie, orice suspiciune de reacţie adversă la un medicament pe o platformă on-line. Suspiciunile vor fi evaluate şi vor fi luate măsuri concrete, a anunţat vicepreşedintele Agenţiei Maţionale a Medicamentului, Vlad Mixich.

    

„Raportarea reacţiilor adverse suspectate la medicamente e importantă pentru că aşa ne protejăm sănătatea. E o treabă serioasă, nu de şagă, şi e important să o putem face transparent, rapid şi conectat la bazele de date europene. De astăzi şi în România se pot face astfel de raportări printr-un formular online modern https://adr.anm.ro/ dezvoltat la Agenţia Naţională a Medicamentului cu sprijinul colegilor de la agenţia similară din Marea Britanie. Orice raportare ajunge să fie evaluată de medici şi farmacişti din România şi de experţi din Europa, iar pe baza acestor evaluări se iau măsuri concrete (vezi infograficul). Şi da, inclusiv dacă suspectaţi apariţia unei reacţii adverse la un vaccin, vă rog să folosiţi formularul online. Pentru că ştiinţele medicale nu se bazează pe conspiraţii şi manipulări, ci pe dovezi şi transparenţă”, a explicat Mixich pe Facebook.

medicamente
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite