Proiect: Cum va fi obţinut concediul de maternitate şi indemnizaţia de creştere a copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care obţin venituri din mai multe activităţi vor fi nevoiţi să-şi suspende cel puţin una dintre acestea pentru a beneficia de concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului. Asta se arată într-un proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

Astfel, potrivit proiectului, persoanele care obţin venituri din mai multe surse vor primi concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului în baza documentelor prin care vor face dovada şi-au suspendat cel puţin una dintre activităţi.

Pentru a obţine concediul şi indemnizaţia, părinţii trebuie să fi obţinut venituri impozitate în ultimele 12 luni înainte de naşterea copilului. 

Conform OUG nr. 111/2010, cele 12 luni pot fi constituite integral şi din perioade în care solicitanţii s-au aflat în situaţii precum şomaj, concedii medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă sau concediu fără plată pentru creşterea copilului, printre altele.

Citiţi şi: 

Nivelul maxim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi eliminat

Nivelul maxim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului ar putea fi eliminat. Asta ca urmare a unei propuneri făcute de ministrul Muncii, Rovana Plumb, care precizează că o astfel de măsură ar putea duce la creşterea natalităţii. În prezent, valoarea maximă a indemnizaţiei mamelor care aleg să stea acasă doar un an cu cel mic este de 3.400 de lei şi de 1.200 de lei pentru cele care optează pentru varianta concediului de doi ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite