Prognoza meteo pe două săptămâni. Sfârşitul lui februarie vine cu vreme caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala şi cele 26 de judeţe din centrul, estul şi sudul ţării care se află, luni şi marţi, sub Cod galben de ger ies mâine de sub incidenţa avertizării meteo, iar de miercuri vremea va intra într-un proces de încălzire, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Astfel, în unele zone, temperaturile vor atinge şi 12 grade la sfârşitul lunii.

Mai exact, potrivit prognozei pe două săptămâni. în Banat, regimul termic va fi în creştere uşoară şi treptată. Astfel, de la temperaturi maxime diurne de aproximativ 3 grade la început de prognoză, se vor atinge, în medie, 8...10 grade în ultimele zile ale lunii februarie. 

Săptămâna viitoare, valorile de temperatură nu vor avea variaţii importante şi se vor menţine în jurul unei medii regionale de 11 grade. caracterizând o vreme caldă pentru a doua jumătate a lunii februarie. Şi în Crişana vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va concretiza prin temperaturi maxime în creştere, de la o medie de 4 grade la începutul intervalului, până la 10 grade pe 17 februarie. 

Şi în cea de a doua săptămână, vremea va fi caldă, iar valorile termice se vor menţine relativ constante, în jurul unei medii regionale de 9 grade.

În Transilvania, săptămâna aceasta valorile termice vor fi în creştere de la o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor atinge 7...8 grade în jurul datei de 18 februarie. Pe parcursul săptămânii viitoare, regimul termic va fi apropiat de norme, cu medii ale temperaturii maxime de 7...8 grade. 

În intervalul 13-20 februarie şi în Maramureş va avea loc un proces de încălzire a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor creşte de la 3 grade zilele acestea, până la 7...8 grade săptămâna viitoare, când vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului. 

Cât priveşte zona Moldovei, aici în prima jumătate a primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, cu medii ale maximelor termice de -4...0 grade şi ale temperaturilor nocturne situate între -12 şi -4 grade. 

Dar după data de 16 februarie,  valorile termice se vor apropia de cele climatologic specific perioadei, respectiv maxime în jurul unei medii de 0 grade. Ulterior, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, astfel încât temperaturile maxime vor creşte până la o medie în jurul a 8 grade pe 24-26 februarie. 

Spre deosebire de celelalte regiuni, în Moldova, în primele zile ale intervalului, trecător vor mai fi posibile fulguieli, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor în general slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi relativ ridicată.

Şi în Dobrogea vremea va intra într-un proces de încălzire începând cu data de 15 februarie, urmând ca valorile medii ale temperaturilor maxime să crească până la 10 grade spre sfârşitul acestei săptămâni. 

Gerul se lasă greu dus din Muntenia, astfel că în zilele următoare în această zonă vremea va fi deosebit de rece. Vor fi valori medii ale temperaturilor maxime între -3 şi 0 grade. Însă spre sfârşitul săptămânii vremea va intra într-un proces de încălzire şi, treptat, va deveni caldă pentru sfârşitul lui februarie. Temperatura medie diurnă va atinge 10...12 grade în jurul datei de 23 februarie. 

Şi în Oltenia va mai fi ger zilele acestea, dar apoi vremea va intra într-un proces de încălzire. Astfel, valorile medii ale temperaturilor maxime vor creşte de la 4...8 grade, spre 11...13 grade în a doua jumătatea a săptămânii viitoare. 

La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în majoritatea masivelor montane la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor creşte de la 0...1 grad de la mijlocul acestei săptămâni, până la 2...3 grade spre sfârşitul săptămânii viitoare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite