Primele două cazuri de gripă confirmate în acest sezon. Un pacient este din Bucureşti, celălalt din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania de vaccinare antigripală a început de câteva săptămâni FOTO Adevărul
Campania de vaccinare antigripală a început de câteva săptămâni FOTO Adevărul

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, joi, că a înregistrat primele două cazuri de gripă confirmate - unul cu virus gripal tip AH3N2, la o adolescentă de 13 ani din Bucureşti şi altul cu virus gripal tip B la un bărbat de 58 ani din Judeţul Prahova.

Cele două persoane cu gripă care s-au îmbolnăvit în săptămâna 24 - 30 octombrie 2016 nu erau vaccinate antigripal, arată CNSCBT. În sezonul precedent, primul caz de gripă a fost confirmat în săptămâna 12 - 18octombrie 2015.

De asemenea, spun specialiştii, la nivel naţional, nuărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinica, infecţii acute ale căilor respiratorii şi pneumonii) a fost de 95.235, cu 10.4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (86.233) şi cu 5.3% mai mare decat cel întregistrat în săptămâna anterioară (90.478).

În săptămâna 24-30octombrie s-au înregistrat, la nivel national, 12 cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 23 de cazuri inregistrate în acelaşi interval din 2015.   

Potrivit CNSCBT, până în 30 octombrie au fost vaccinate antigripal 130.214 persoane din grupele la risc cu doze de vaccin distribuite gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite