Preţul viitoarelor vaccinuri anti-COVID-19. Care sunt primele oferte anunţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Deşi încă nu a fost pe deplin stabilit, preţul viitorului vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de laboratoarele Sanofi şi Gsk va fi „sub 10 euro”, potrivit lui Olivier Bogillot, preşedintele Sanofi Franţa, citat de agenţia ANSA.

O ofertă de preţ a fost anunţată şţi de concurentul Astra Zeneca, care a precizat că va vinde vaccinul cu 2,50 euro. Potrivit lui Bogillot asta s-ar datora modului în care firmele îşi distribuie resursele, în sens că Sanofi îşi foloseşte toate resursele interne, în timp ce Astra Zeneca „a externalizat mult producţia”.

Referitor la preţul de 2,50 euro anunţat de concurentul AstraZeneca, Bogillot a spus că diferenţa constă în faptul că Sanofi îşi foloseşte toate resursele interne, în timp ce AstraZeneca „a externalizat foarte mult producţia”.

„Francezii şi europenii vor avea vaccinul Sanofi în acelaşi timp cu pacienţii americani", a adăugat preşedintele Sanofi.

„Am semnat peste vară cu americanii, în aceeaşi săptămână cu europenii şi britanicii”, a mai relatat Bogillot, adăugând că Statele Unite vor avea aproximativ 100 de milioane de doze, europenii 300 de milioane şi Marea Britanie 60 de milioane.

Vezi şi: Vaccinul românesc împotriva virusului SARS- CoV-2 ar putea fi produs în masă în parteneriat cu India

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite