Posturile anului 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, Postul Paştelui va începe mult mai devreme decât anul trecut, la fel şi Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Iată care sunt posturile anului 2015 şi semnificaţiile lor:

Postul Sfintelor Paşti. Perioada 23 februarie – 11 aprilie. Cel mai important dintre posturile anului 2015 este Postul Paştelui, se ţine înaintea de sărbătoarea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos şi este cel mai aspru. Durează 40 de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.

Această pregătirea spirituală aduce aminte de cele 40 de zile de post pe care le-a ţinut Mântuitorul înainte de a începe activitatea mesianică. În acest post, creştinii trebuie să se roage foarte mult şi să renunţe la alimente de provenienţă animală.

Posturile anului 2015. Când cade Postul Sâmpetru

Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Posturile anului 2015 au stabilit acest post în perioada 8 - 28 iunie. În popor i se mai spune şi Postul Sâmpetru şi se ţine în cinstea Apostolilor Petru şi Pavel, precum şi a obiceiului acestora de a posti de fiecare dată înaintea unei activităţi importante. Nu are o dată fixă şi se stabileşte în funcţie de Postul Paştelui.

Unul dintre posturile anului 2015 este şi postul Adormirii Maicii Domnului. 31 iulie – 14 august. Este unul dintre cele mai importante posturi pe care creştinii trebuie să le ţină. Acest post pregăteşte creştinii ortodocşi pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă, de pe 6 august şi Adormirea Maicii Domnului, de pe 15 august.

Ultimul dintre posturile anului 2015 va fi postul Naşterii Domnului. Perioada 15 noiembrie - 24 decembrie. Precum cei care aşteptau venirea Mântuitorului pe Pământ, credincioşii trebuie să ţină post şi să se roage. În ziua de Ajun se mănâncă doar seara şi doar grâu fiert îndulcit cu miere, turte cu fructe, la fel cum au ajunat proorocul Daniil şi cei trei tineri din Babilor, care au aşteptat Naşterea Mântuitorului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite