Peste 300.000 de români îşi petrec minivacanţa de Sfânta Maria pe litoral şi în staţiunile montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 150.000 de romani au optat pentru vacanta pe litoral FOTO Adevarul
Peste 150.000 de romani au optat pentru vacanta pe litoral FOTO Adevarul

Peste 300.000 de români petrec minivacanţa de Sfânta Maria în ţară, jumătate din ei fiind aşteptaţi pe litoralul românesc, unde gradul de ocupare este de aproape 100%.

Aşa susţin agenţiile de turism, potrivit news.ro. Reprezentanţii agenţiilor susţin că este vârf de sezon, motiv pentru care hotelurile şi pensiunile de la mare sunt pline ochi.

De altfel, aglomeraţie este şi în pensiunile de pe Valea Prahovei, Bran, Bucovina şi Maramureş dar şi în Deltă. Totodată, arată tur operatorii, au fost şi români care au optat pentru staţiuni de pe litoralul bulgăresc şi în staţiunile balneoclimaterice din Ungaria.

„În general, turiştii români merg pe litoralul românesc şi pe cel bulgăresc, aici, mai aproape. Ei îşi rezervă o minivacanţă de trei nopţi, deci patru zile. Pe litoralul nostru, gradul de ocupare bate spre 100%. Dacă vrei faci mâine o rezervare nu cred că mai găseşti loc. Hoteluri bune sunt pline deja”, a declarat Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Atentatele i-au ţinut pe români departe de străinătate

Potrivit acestuia, litoralul românesc a fost mai plin decât în anii precedenţi din cauza problemelor de pe plan extern.

La rândul său, Marius Pandel, directorul general al Christian Tour, spune că turiştii români aleg în mare măsură destinaţiile apropiate de casă pentru minivacanţele din timpul anului. Pentru zilele libere asociate cu weekend-urile, cum este şi cazul minivacanţei de Sfânta Maria anul acesta, cei mai mulţi dintre turiştii Christian Tour aleg destinaţii din România, cu precădere litoralul, dar şi zonele montane apropiate de localitatea în care locuiesc.

„Un loc important în preferinţele românilor pentru această minivacanţă se află însă şi Delta Dunării sau resorturile integrate din apropierea marilor oraşe, cele care deţin facilităţi pentru copii, piscine, aqua park-uri, parcuri de aventură”, adaugă şeful Christian Tour.

Ce tarife practică hotelierii

În ceea ce priveşte tarifele, acestea depind foarte mult de categoria hotelului şi de serviciile solicitate. În cazul hotelurilor de 3 stele, tarifele încep de la 20 euro pe noapte, în cameră dublă, cu mic dejun, iar în cazul hotelurilor de 4 stele tarifele variază între 40 şi 60 euro pe noapte, în cameră dublă, cu mic dejun. Aceste tarife nu se referă însă la litoralul românesc, spune Boronea. În cazul Deltei, tarifele sunt cu aproximativ 40-50% mai ridicate decât cele ale locaţiilor de la munte.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite