Pană de curent la Spitalul Colentina. Doi pacienţi de la terapie intensivă au fost ventilaţi manual, cu ajutorul balonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pană de curent la Spitalul Colentina FOTO Adevărul
Pană de curent la Spitalul Colentina FOTO Adevărul

Spitalul Colentina s-a confruntat, marţi dimineaţă, cu o pană de curent care a durat o oră. Iniţial, operaţiile au fost anulate şi mai mulţi pacienţi au fost resuscitaţi manual pe timpul întreruperii cu energie electrică.

„Au fost scurte încercări de intrare în funcţiune a generatorului, noi eram cu două intervenţii neurochirurgicale în sală, în secţia ATI aveam cinci pacienţi ventilaţi mecanic, trei dintre ei au fost ventilaţi în continuare la trei ventilatoare mecanice şi pe ceilalţi doi i-am ventilat la balon”, a declarat doctorul Leila Iliescu, şefa secţiei ATI de la Spitalul Colentina.

Aceasta a declarat că anul trecut a existat şi o simulare pentru acreditare, iar generatorul funcţiona, însă astăzi nu a dat semne că ar porni. Din acest motiv, pana de curent a durat o oră. „În jurul orei 12.30 totul a revenit la normal”, a completat Leila Iliescu. Medicul a precizat că una dintre operaţii s-a încheiat, iar cealaltă este în desfăşurare.

Avarie pe un cablu de medie tensiune

Pacienţii care au fost resuscitaţi manual în sala de operaţii sunt în stare stabilă, spune medicul, adăugând că generatorul nu este mai vechi de doi ani. 

Potrivit reprezentanţilor Enel, citaţi de news.ro, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă la ora 11.35, în urma unei avarii pe un cablu de medie tensiune din zona bulevardului Ştefan cel Mare din Capitală.

Potrivit sursei citate, echipele E-Distribuţie Muntenia au intervenit şi au restabilit alimentarea integrală cu energie electrică la ora 12.22, inclusiv pentru Spitalul Colentina.

Demis din cauza frigului din saloane

La începutul acestui an, fostul manager al Spitalului, doctorul Bogdan Andreescu, a fost demis de Primăria Capitalei, instituţie în subordinea căreia se află spitalul, după ce pacienţii au fost ţinuţi în frig în saloane timp de jumătate de zi. 

Gabriela Firea a afirmat la vremea respectivă că există motive întemeiate de nerespectare a contractului de management de către directorul Spitalului Colentina.

Primarul Capitalei a susţinut că problema nu era de la RADET, care a asigurat atât presiunea, cât şi temperatura la parametrii normali, ci a fost un management defectuos, întrucât conducerea Spitalului Colentina nu a luat măsuri de asigurare a unei revizii la reţeaua internă de termoficare.

O petiţie online intitulată “Demitere sau Eroare”, prin care se solicită repunerea în funcţia de manager al Spitalului Colentina a doctorului Bogdan Andreescu, care ar fi fost „demis abuziv”, fost iniţiată în 13 ianuarie, fiind semnată până duminică de 504 persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite