Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 111

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 111, cele mai recente victime fiind un bărbat şi o femeie de peste 70 de ani, ambii nevaccinaţi şi cu alte afecţiuni asociate.

Bărbatul era în vârstă de 75 de ani, din judeţul Arad, confirmat cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi nefiind vaccinat antigripal.

Femeia avea 72 de ani şi era din judeţul Bihor. În cazul ei a fost confirmat virusul gripal tip B. Şi ea avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinata antigripal.

Peste 1.500 de cazuri de gripă au fost confirmate în sezonul rece 2017 - 2018, 465 fiind în Bucureşti. Din numărul total al deceselor, respectiv 109, câte 12 au fost în Capitală şi în judeţul Iaşi, potrivit datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). 

Potrivit CNSCBT, de la debutul sezonului rece au fost confirmate prin analize de laborator 1.560 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind cu virus gripal tip B, respectiv 1.047. 

Cele mai multe îmbolnăviri de gripă au apărut în Capitală, adică 465. Peste o sută de cazuri au fost în judeţele Iaşi (158) şi Constanţa (124), iar mai mult de 50 de cazuri s-au înregistrat în judeţele Olt (97), Argeş (96), Caraş-Severin (82), Bihor (62) şi Hunedoara (51). 

De la inceputul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 109 decese confirmate cu virus gripal, faţă de 27 în intreg sezonul precedent, pana la aceeaşi dată. Câte 12 decese au fost în Bucureşti şi în judeţul Iaşi, fiind 11 decese în Bihor, 10 în Mureş, 7 în Cluj. În zece judeţe - Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea - nu s-a înregistrat niciun deces. 

Totodată, CNSCBT a anunţat că în ultima săptămână au fost înregistrate 1.134 de suspiciuni de gripă, la persoane care prezentau simptome specifice, faţă de 73 cazuri înregistrate în aceeaşi saptamana a sezonului trecut. Totuşi, numărul este mai mic decât cel înregistrat în săptămâna precedentă, respectiv 1.343.

„Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în municipiul Bucuresti, judeţele Brasov şi Sibiu si cazuri sporadice în unele judete“, anunţă CNSCBT. 

De asemenea, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinic, infectii acute respiratorii si pneumonii) a fost de 113.952, cu 33.5% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite