Nelu Tătaru: Auzeam declaraţii la Ministerul Sănătăţii că sunt judeţe în care nu ştim ce se întâmplă. E grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru: „Coborâm în teren, mergem în judeţul acela şi vedem ce se întâmplă.” Foto: Gov.ro
Nelu Tătaru: „Coborâm în teren, mergem în judeţul acela şi vedem ce se întâmplă.” Foto: Gov.ro

Actual preşedinte al Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru a declarat, marţi, că restricţiile ar trebui impuse după anumite studii şi fiecare zonă ar trebui analizată în parte. De asemenea a catalogat drept „grav” faptul că autorităţile din Sănătate afirmă că „nu ştiu ce se întâmplă” în anumite judeţe.

„Degeaba închid sau carantinez un oraş, dacă în interior nu verific că sunt respectate nişte reguli şi aceste reguli aduc după ele şi o scădere a numărului de cazuri, tocmai prin scăderea transmiterii în comunitate”, a declarat fostul ministru al Sănătăţii, conform Digi 24

Nelu Tătaru a mai spus că cel puţin anul trecut existau studii, pe baza cărora se decideau restricţiile pentru fiecare localitate. 

 „Sunt anumite studii - care erau făcute, cel puţin anul trecut – în care vedeam ce însemnau evenimentele private, ce însemnau locurile de muncă, ce însemna transportul în comun, ce însemna mobilitatea pentru şcoală. Toate aceste lucruri, analizate pentru fiecare localitate în parte, dădeau şi măsura restricţiilor sau regulilor impuse. Cred că aici ar trebui să revenim, să analizăm fiecare loc în parte”, a menţionat actualul preşedinte al Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor.

De asemenea, Nelu Tătaru a catalogat drept „grav” faptul că autorităţile din sănătate afirmă că „nu ştiu ce se întâmplă” în anumite judeţe arătând că sunt necesare vizite în teritoriu.

„Spunea undeva, cred că la o televiziune, săptămâna trecută, în care citeam pe burtieră - nişte declaraţii la Ministerul Sănătăţii - că sunt judeţe în care nu ştim ce se întâmplă. E grav! Coborâm în teren, mergem în judeţul acela şi vedem ce se întâmplă”, a mai spus Tătaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite