MS: 69 de copii, operaţi pe cord în România prin programul de colaborare cu medici italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alţi nouă copii au fost operaţi pe cord, în această săptămână, în Bucureşti şi Iaşi, prin programul de cooperare între Ministerul Sănătăţii (MS) şi Clinica San Donato din Italia, numărul intervenţiilor efectuate în cadrul acestui program ajungând astfel, într-un an, la 69.

Cinci dintre operaţiile din această săptămână au fost făcute la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, iar restul, la Iaşi, potrivit MS.

"Practic, au fost salvaţi aici, acasă, 69 de copii cu malformaţii cardiace, fără a mai fi necesar transferul lor în unităţi sanitare din alte ţări . La ultima întâlnire pe care am avut-o în octombrie cu reprezentanţii clinicii italiene, am stabilit că vom continua acest program şi că îl vom dezvolta la nivel naţional", a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

În iulie, ministrul Sănătăţii a semnat extinderea Programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, program în cadrul căruia echipe de medici italieni şi români operează copii cu malformaţii congenitale cardiace în cadrul spitalelor din România.

Tot în cadrul acestui proiect, 13 cadre medicale din România au fost instruite în domeniul chirurgiei cardiace.
Mortalitatea infantilă cauzată de malformaţii congenitale ale sistemului circulator reprezintă peste 11% din totalul deceselor în rândul copiilor cu vârste sub un an.

Anual, aproximativ 2.000 de nou-născuţi sunt diagnosticaţi cu probleme cardiace.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite