Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul Institutului „Marius Nasta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Bodog a demis-o pe şefa Institutului Marius Nasta
Florian Bodog a demis-o pe şefa Institutului Marius Nasta

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a decis demiterea managerului Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Gilda Popescu, la propunerea Comisiei de control de la MS, pentru nerespectarea obligaţiilor în domeniul managementului economico-financiar.

În perioada 10 — 13 octombrie 2017, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a efectuat o acţiune de control la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucureşti. Perioada controlată a fost cuprinsă între 1 ianuarie 2015 şi data efectuării controlului, informează Agerpres.

Conform sursei citate, Comisia de control a decis să înainteze un raport în atenţia Curţii de Conturi a României, pentru efectuarea verificărilor necesare asupra modului de gestionare a fondurilor publice de către persoane cu atribuţii specifice comitetului director, pe parcursul anului 2017.

De asemenea, Comisia de control a decis demiterea directorului financiar-contabil interimar al Institutului, Daniela Dumitru, cu respectarea prevederilor legale, pentru abateri de la legislaţia în vigoare care sunt imputabile membrilor comitetului director, conform prevederilor din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precizează sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite