Ministerul Sănătăţii vrea să aloce bani suplimentari pentru plata medicilor de familie. Se negociază un împrumut cu Banca Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii vrea să aloce fonduri suplimentare pentru medicina de familie şi pentru medicina comunitară, astfel că se negociază un împrumut cu Banca Mondială în acest sens. Este vorba de 800 de milioane de euro, pentru plata serviciilor suplimentare acordate de medici.

Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

„Ne preocupă acest aspect şi, în afară de ceea ce s-a făcut până acum, adică creşterea bugetului pentru medicina de familie cu aproximativ 25% anul acesta, am înţeles că este nevoie de o creştere a procentului alocat pentru medicina de familie, de la 6,5% la 10%. Guvernul va susţine acest lucru printr-un împrumut pe care Ministerul Finanţelor îl negociază cu Banca Mondială de aproximativ 800 de milioane de euro. Şi alte servicii pe care le-am preluat din sistemele altor ţări din Europa  şi care nu sunt plătite în acest moment de către statul român, dar pe care medicii de familie le acordă, dorim să le recompensăm, să nu mai fie facute gratuit”, a declarat Sorina Pintea.

Contractul care se negociază de Ministerul Finantelor cu Banca Mondială prevede şi fonduri pentru dotarea cu echipamente a cabinetelor medicale, precum şi pentru pregătirea personalului medical din medicina primară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite