Ministerul Sănătăţii a dublat numărul controalelor faţă de anii trecuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A crescut numărul controalelor în spitale, dar şi numărul amenzilor
A crescut numărul controalelor în spitale, dar şi numărul amenzilor

Inspectorii sanitari au efectuat, în primele patru luni ale acestui an, de două ori mai multe controale în spitale  decât în aceeaşi perioadă a anilor 2014 şi 2015. Totodată, potrivit Ministerului Sănătăţii, au crescut şi numărul amenzilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS), în primele luni ale anului 2014 inspectorii sanitari au realizat 356 de controale, în 2015 numărul acestora a fost de 407, iar în 2016 a ajuns la 870, arată agerpres. 

"Menţionăm că aceste controale au vizat atât spitalele publice, cât şi cele private, indiferent dacă acestea se află în administrarea MS sau a autorităţilor locale. Controalele se efectuează în toate compartimentele şi secţiile din spitale", arată MS.

De şase ori mai multe amenzi

Mai mult, în anul 2016, inspectorii sanitari au aplicat de peste 6 ori mai multe amenzi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, dacă în 2015 au fost date 83 de amenzi, în 2016 numărul acestora a crescut la 571. De asemenea, cuantumul amenzilor a crescut de aproximativ 5 ori, de la 104.605 lei (2015) la 501.500 lei (2016).

Tot în acest an, ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control în mai multe misiuni de verificare faţă de aceeaşi perioadă a anilor 2014 şi 2015.

"Inspectorii sanitari vor continua efectuarea acţiunilor de control şi recontrol la fiecare termen impus, pentru a verifica ducerea la îndeplinire şi modalitatea de respectare a măsurilor dispuse. Până la sfârşitul anului 2016 toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor transmite Inspecţiei Sanitare de Stat rapoarte lunare privind rezultatele acţiunilor de recontrol, în vederea monitorizării acestora", mai precizează MS, potrivit agerpres.

Dublarea numărului controalelor este în strânsă legătură şi cu îmbolnăvirile apărute în spitalele româneşti şi a infecţiilor nosocomiale. 

Reamintim că, la finele lunii trecute, a izbucnit un întreg scandal privind faptul căfirma  Hexi Pharma ar livra spitalelor dezinfectanţi cu o concentraţie de 10 ori mai mică decât cea înscrisă pe etichetă

Scandalul dezinfectanţilor Hexi Pharma. Laboratoarele DSP-urilor vor funcţiona la foc continuu de Paşte, după ce au prelevat probe de la 250 de spitale

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite